BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

ȘAPTE PERCHEZIȚII DOMICILIARE, ÎN DOMENIUL SILVIC LA SĂPÂNŢA, PERCHEZIȚII DOMICILIARE PUSE ÎN EXECUTARE ÎN BORȘA ȘI MOISEI

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Biroului Silvic – Serviciului de Ordine Publică Maramureș, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sighetu Marmației, au efectuat șapte percheziții domiciliare în Săpânța, vizate fiind patru persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat cu nerespectarea reglementărilor specifice, fals intelectual și uz de fals.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi atestat în fals documente întocmite, date nereale cu privire la volumul arborilor marcați, prin consemnarea unor diametre mai mici decât în realitate, precum și prin consemnarea unui număr mai mic de arbori marcați în vederea exploatării acestora.

Prin comiterea faptelor, a fost menționați, în plus, un volum de 1.032,95 mc masă lemnoasă exploatată, fiind creat un prejudiciu de 169.403 de lei.

În urma activităților specifice rezultate în urma percheziției, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale mai multe înscrisuri și medii de stocare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

****

PERCHEZIȚII DOMICILIARE PUSE ÎN EXECUTARE ÎN BORȘA ȘI MOISEI

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat trei percheziții domiciliare în Borșa și Moisei, activități efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2019 – februarie 2023, reprezentanții unei societăți comerciale ar fi omis să înregistreze în evidențele contabile operațiunile comerciale derulate, respectiv nu ar fi emis bonuri fiscale și nu ar fi înregistrat veniturile obținute din activitatea de prestări servicii în domeniul alimentației publice și turismului, cu consecința prejudicierii bugetului consolidat de stat cu suma de 585.747 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor documente contabile și medii de stocare a datelor informatice, care urmează a fi supuse percheziției informatice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

RAMBO ESTE DUPĂ GRATII: Sătmăreanul în vârstă de 24 care a băgat spaima în polițiștii maramureșeni a fost arestat preventiv (VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: S-a dat cu mașina peste cap după ce s-a izbit de doi copaci. O persoană în comă

Vasile Dale

FOTO – SALVAMONT ÎN ACȚIUNE: Un copac a căzut peste un muncitor în munții Gutâi

Vasile Dale

1 mesaj

lesc mai 30, 2024 at 6:39 am

acolo langa Sapanta, atata langa Piatra Sapantei cat si mai sus pe Platoul tataru s-au ras sute de hectare de fag. Prejudiciu de zeci de milioane de euro si se va regenera in sute de ani. e un taram al nimanui acolo, se taie in nestire.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.