BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Cultură indoor de canabis descoperită în Baia Sprie. 2 suspecți arestați preventiv – ACTUALIZARE / VIDEO

Doi bărbați din Baia Sprie au fost arestați preventiv după ce, în urma unei percheziţii, în locuinţa unuia dintre ei a fost descoperită o plantaţie indoor de cannabis.

Percheziția ar fi avut loc duminică în Baia Sprie la locuința unuia dintre supecții bănuiți de trafic de droguri. Acțiunea a fost coordonată de procurorii DIICOT Maramureș în colaborare cu ofițerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Maramureș.

Ambii au fost reținuți pentru 24 de ore fiind depuși în arestul IPJ Maramureș. Astăzi au fost prezentați magistraților Tribunalului Maramureș pentru arestare preventivă.

Cine sunt suspecții

HENDREA-FILIP ŞI. ŞTEFANInculpat
ILE FG. IOAN MARIANInculpat

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

ACTUALIZARE

Prin încheierea penală nr. 65/DL/03.06.2024, s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul nr. 160/49/P/2024 şi, în consecinţă:

Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu dată de 03 iunie 2024 şi până la dată de 02 iulie 2024 inclusiv, a inculpaţilor: Hendrea-Filip Ştefan şi Ile Ioan Marian, cercetaţi pentru comiterea de către aceştia, în calitate de coautori, a infracţiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal.

Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu formulată de inculpatul Hendrea-Filip Ştefan, prin apărător.

Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul Ile Ioan Marian, prin apărător.

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare cu Ministerul Public. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 3 iunie 2024, ora 15.51.

ACTUALIZARE

La data de 2 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada aprilie – iunie 2024, cei în cauză ar fi înființat și întreținut o cultură de canabis într-un apartament închiriat în acest scop. În locuință, alături de cele 10 plante aflate în diferite stadii de dezvoltare și având o greutate de peste 5 kilograme masă verde, au fost descoperite și ridicate componentele unei instalații de întreținere a culturii, precum și alte mijloace de probă.

În sarcina unuia dintre bărbați s-a reținut și faptul că, pe parcursul anului 2023, ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de risc (canabis) către consumatori din județul Maramureș.

Precizăm că unul dintre aceștia a fost trimis în judecată, în anul 2023, de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

La data de 2 iunie 2024, în urma depistării în flagrant delict, într-un imobil din orașul Baia Sprie, în timp ce îngrijeau mai multe plante de canabis, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea acestora.

În cursul zilei de ieri, 3 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Baia Sprie, Serviciului Ordine Publică – Grupa Canină și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Maramureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII PE VIŞEU şi IZA: Probleme în Borşa

Redactie

FOTO: Coliziune între un tractor şi un autoturism la Cărbunari. Ambii conducători auto erau băuţi

Redactie

EXCLUSIVITATE: PUSTII CARE AU DAT LOVITURA PE MARASESTI NU VOR RASPUNDE PENAL (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.