BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

De la bijuterii la îmbrăcăminte sau stick-uri: Un sătmărean fost arestat preventiv după ce a comis 11 fapte de furt în Baia Mare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, la data de 05.06.2024, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului B.G. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (11 acte materiale), prev. de art. 228 alin. (1) – art. 229 alin. (1) lit. b), d) și alin. (2) lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal și a art. 41 alin. (1) din Codul penal (recidivă postexecutorie).

La data de 05.06.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a solicitat Judecătoriei Baia Mare arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Din probele administrate rezultă că, inculpatul B.G., în data de 30.04.2024, în jurul orei 00:35, a pătruns, prin forțarea şi escaladarea unui geam, în interiorul unui complex comercial de pe raza mun. Baia Mare, jud. Maramureș, și, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a săvârșit 11 acte materiale de sustragere, unele în formă tentată, a diverse bunuri (obiecte de îmbrăcăminte, medii de stocare a datelor informatice, sume de bani, bijuterii placate cu aur), cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu cumulat în valoare de 16.389 lei.

Precizăm că toate activităţile procedurale desfăşurate până în prezent nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ce spune instanța

BOGDAN G. GHEORGHEInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 1606/197/P/2024 din data de 05.06.2024 şi, în consecinţă:

În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului BOGDAN GHEORGHE, …., pe o durată de 30 zile, începând cu data de 05.06.2024 până la data de 04.07.2024 inclusiv, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (11 acte materiale), prev. de art. 228 alin. (1) – art. 229 alin. (1) lit. b), d) și alin. (2) lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal și a art. 41 alin. (1) din Codul penal (recidivă postexecutorie).

Respinge solicitarea inculpatului BOGDAN GHEORGHE, prin apărător, de a se dispune împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05.06.2024, ora 14:20. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  2244/2024  05.06.2024.

Inculpatul a contestat măsura arestării preventive la Tribunalul Maramureș.

Ce spune IPJ Maramureș

În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii din Baia Mare, un bărbat de 59 de ani din județul Satu Mare a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

În fapt, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că, în cursul nopții de 29 spre 30 aprilie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unui centru comercial din Baia Mare, localizat pe bulevardul Regele Mihai I, prin forțarea sistemelor de închidere ale ușilor sau spargerea geamurilor.

Polițiștii au efectuat activități operative, persoana bănuită fiind identificată. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din județul Satu Mare.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE LA REPEDEA / ACTUALIZARE: DOI BARBATI GASITI DECEDATI LA O FERMA CUPRINSA DE FLACARI. Focul a pornit din cauza jarului căzut din instalația de încălzire improvizată

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Pentru un bărbat – Bătaie între trei femei mai ceva ca-n filme chiar lângă sediul Poliției din Ocna Șugatag

Vasile Dale

Baccarat, un joc de cărți tot mai popular și în Europa

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.