BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: ROHIA – Președintele unei secții de votare ar fi ”dispărut” cu 5 ștampile de vot. A fost găsit, ștapilele ar fi fost folosite (ACTUALIZARE)

Incident grav sâmbătă seara (ora 22.00) la secția de votare din satul Rohia, aparținător orașului Târgu Lăpuș. Acolo membrii secției de votare au apelat 112 sesizând faptul că președintele secției de votare ar fi plecat cu toate ștampilele de vot primite.

Echipajele de poliție sosite la fața locului l-au găsit pe bărbat numai că, așa cum spun sursele noastre, ștampilele ar fi fost folosite!!!! Acestea prezentau urme de tuș pe ele, deși la primire erau intacte.

În acest moment la fața locului sunt echipe de criminaliști care anchetează incidentul.

Precizăm totodată faptul că un număr de 48 de buletine de vot au fost în plus față de numărul acestora din procesul-verbal de primire.

Ce spune Poliția

La ora 21.37, poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că președintele unei secții de votare din localitatea Rohia ar fi părăsit secția, având asupra sa ștampilele de vot.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și desfășoară verificări pentru a clarifica aspectele sesizate și a lua măsurile legale.

ACTUALIZARE

Polițiștii au contactat telefonic membrii comisiei, solicitându-le să se prezinte la fața locului, respectiv secția de votare din localitatea Rohia.

În prezența acestora, președintele comisiei a procedat la desigilarea și deschiderea ușii de acces în secție și ulterior la desigilarea urnei și deschiderea acesteia. A fost depistat plicul în care se găseau cinci ștampile de vot plus cea de control, iar ca urmare a aplicării acestora pe o coală albă, s-a stabilit că ar prezenta microurme de tuș.

Ulterior s-a procedat la numărarea buletinelor de vot, iar la europarlamentar a rezultat un număr de 582 buletine, cu 18 mai puține decât cele predate scriptic. Cu ocazia verificărilor, nu au fost identificate buletine de vot ștampilate.

Totodată, în secția de votare nu au fost identificate alte ștampile și buletine de vot.
Buletinele de vot și ștampilele au fost reintroduse în urnă, aceasta fiind sigilată, ulterior fiind sigilată și ușa de acces în secția de votare.

Citește și:

https://vasiledale.ro/2024/06/08/exclusiv-1-400-buletine-de-vot-pentru-primar-descoperite-la-sighet-la-sectia-115-nu-erau-trecute-in-procesul-verbal

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV 2MNEWS.ro: De astăzi, Baia Mare NU mai are operator de salubritate: de ce a respins Drusal cererea Primăriei care îi datorează… 19 milioane de lei

Vasile Dale

Frank Casino România – Citește despre jocurile sale exclusive, prin parteneriatul cu Belatra Games!

Vasile Dale

LĂPUŞ: Tinerii din Maramureş îşi caută marea iubire aşa cum o făceau bunicii lor. Decizia finală stă în alegerea unui fir de lână

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.