BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

SCANDAL ÎN BAIA MARE – COZI LA VOT: Doar două cabine de vot în toate secțiile de votare din Baia Mare (ACTUALIZARE)

Este scandal uriaș în Baia Mare după ce administrația publică locală a montat doar două cabine de vot în fiecare secție de votare din municipiu.

Marea majoritatea a candidaților au cerut public ca numărul cabinelor să fie suplimentate urgent. De altfel, este pentru prima dată în istoria alegerilor de după 1989 când numărul cabinelor din secțile de vot a fost reduse la două. La fiecare scrutin în secțiile de votare erau între 3 și 5 cabine de vot.

”Se vor forma cozi! Ne batem joc de alegători”! este mesajul transmis de candidați către cei din administrația publică publică locală.

În Baia Mare au fost organizate 86 de secții de votare. Cele 193 de cabinele de vot au fost împrumutate de la Institutul de Statistică Maramureș.

Conform informațiilor noastre astăzi Biroul Electoral Județean Maramureș se va întruni într-o ședință de urgență pentru a lua o decizie referitoare la suplimentarea cabinelor de vot din secțiile de vot din municipiul Baia Mare.

ACTUALIZARE: Biroul Electoral de Circumsripție Județeană nr.26 Maramureș

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.26 Maramureș s-a întrunit în ședință și prin Hotărârea nr. 101/2024 a admis contestația formulată de un partid politic și a anulat Hotărârea nr.93 din 8 iunie 2024 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Baia Mare. De asemenea, îl obligă pe primarul interimar al Municipiului Baia Mare să suplimenteze până cel târziu la ora 12, numărul cabinelor de vot la toate secțiile de votare din Municipiul Baia Mare pentru asigurarea numărului optim de cabine de vot prevăzut de art. 7 din Hotărârea AEP nr. 44/2016.

Art. 7 alin 1 Hotărârea AEP nr. 44/2016 privind setul de condiții minimale pe care trebuie să le îndeplinească locațiile în care funcționează secțiile de votare, precum și dotarea minimală a acestora. La fiecare 300 de alegători arondați la o secție de votare se asigură câte o cabină de vot, dar, de regulă, nu mai mult de 5 cabine de vot.

Fiecare local de secţie de votare trebuie să posede un număr suficient de urne de vot, cabine, ştampile cu menţiunea „VOTAT”, proporţional cu numărul alegătorilor înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente şi speciale şi cu numărul estimat al alegătorilor care vor fi înscrişi în listele electorale suplimentare, precum şi o urnă de vot specială.

Prezența la vot – ora 10.00

Prezență MM alegeri locale, ora 10.00 În cele 444 secții de votare constituite la nivelul județului au votat 42.974 alegători cu drept de vot, prezență 10,24%. Pe listele permanente au votat 41.531 alegatori. Au votat pe liste suplimentare 1426 de alegători. Cu urna mobila au votat 11 alegatori. Pe liste complementare au votat 6 alegatori. Pe listele permanente sunt inscrisi 420. 066 alegatori cu drept de vot. Pe listele complementare sunt inscrise 836 de persoane. Prezență MM alegeri europarlamentare, ora 10.00 Prezență vot 10,20%

Ce spune Prefectura Maramureș

Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder solicită respectarea Hotărârii de Guvern nr.206/2024, din 14 martie 2024. Pentru buna desfășurare a alegerilor europarlamentare și locale de astăzi, 9 iunie a.c., domnul prefect a înaintat și o adresă către Primăria Municipiului Baia Mare, în vederea punerii în aplicare, în regim de urgență, a prevederii Hotărârii Biroului Electoral Județean nr. 101/2024 care, prin Art.2 „Obligă primarul Municipiului Baia Mare să suplimenteze până cel târziu la ora 12:00, numărul cabinelor de vot la toate secțiile de votare din Municipiul Baia Mare pentru asigurarea numărului optim de cabinelor de vot la toate secțiile de votare din Municipiul Baia Mare pentru asigurarea numărului optim de cabine de vot prevăzut de art.7 din Hotărârea AEP nr. 44/2016“.

Conform dispozițiilor art.7 din Hotărârea AEP nr.44/2016, la fiecare 300 de alegători arondați la o secție de votare se asigură câte o cabină de vot.

De asemenea, potrivit art.81 alin.1 din Legea 115/2015, „fiecare secție de votare trebuie să posede un număr suficient de cabine, urne și ștampile de votare care se asigură de către primar.”

Așadar, Hotărârea Biroului Electoral Județean nr. 101/2024 a fost emisă și adusă la cunoștinta domnul viceprimar cu atribuții de primar, Doru Ioan Dăncuș, de către prefectul județului Maramureș, pentru urgentarea luării măsurilor necesare.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Conducere cu alcoolemie și fără permis la Sarasău, acțiune a polițiștilor maramureșeni în cooperare cu RAR

Redactie

Copil lovit de o mașină condusă de un maramureșean, accident la Dej

Vasile Dale

FOTO: MISIUNE – Au oprit pe trecerea pentru pietoni pentru a-și cumpăra de-ale gurii (actualizare)

Vasile Dale

2 mesaje

mo iunie 9, 2024 at 7:35 am

cui ii trebuie cabina de vot sa voreze? votezi direct in fara lor, eventual ii footi o stampila in frunte si la cel/cea care-ti refuza accesul pe motiv ca e ocupata cabina de vot

Raspunde
Nu contează iunie 9, 2024 at 10:02 am

Încă o mârșăvie a gunoaielor de la PSD,va este frica că pierdeți ciolanul nesimțiților!!!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.