Important

Activităţi comune ale poliţiştilor rutieri şi elevii băimăreni

„Singura modalitate prin care poți face lucruri extraordinare este să iubești ceea ce faci.” (Steve Jobs)
Săptămâna aceasta a debutat pentru poliţiştii Biroului Siguranță Școlară cu întâlniri pline de entuziasm cu elevi, a continuat cu o activitate preventivă la penitenciar și astăzi, 12 iunie, cu o întâlnire de lucru cu elevi de la Liceul Internațional Baia Mare, în cadrul proiectului Job Shadow Day.

Interesul, curiozitatea, dorinţa de a cunoaşte domeniul poliţiei şi poate de a a-şi clădi o carieră în acest domeniu sunt doar o parte din motivele care i-au determinat pe trei elevi să fie timp de două ore în “umbra unui poliţist”.
Viitorii poliţişti au fost întâmpinaţi în această dimineaţă la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, unde după o prezentare cu caracter mai degrabă teoretic şi după un scurt instructaj referitor la regulile pe care trebuie să le respecte pe parcursul desfăşurării activităţilor, au fost informaţi cu privire la condiţiile pentru a deveni poliţişti.

Apoi, aceștia au fost preluaţi de poliţişti de la Serviciul Rutier, care le vor oferi oportunitatea de a vedea cum se desfășoară activitățile în trafic, cum efectuează controale și verificări, cum intervin pentru soluționarea unor cazuri semnalate, cum sunt testaţi şoferii sau cum sunt depistaţi cei care depăşesc limita legală de viteză în trafic.
Pe parcursul zilelor următoare, aceștia vor avea prilejul de a sta și în umbra altor specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Ne dorim ca, din umbră, elevii să înțeleagă că siguranţa noastră, a tuturor, depinde semnificativ atât de capacitatea de intervenţie la momentul oportun a forţelor de aplicare a legii cât şi de dăruirea celor implicaţi.

Te-ar putea interesa si

LA FINAL: Bilanţul Campaniei „10 pentru siguranță” în Maramureş

Vasile Dale

LET’S DO IT ROMANIA: Băimărenii, invitaţi sâmbătă, 15 septembrie, la marea curăţenie generală

Vasile Dale

TABĂRĂ SPAŢIALĂ: Burse de participare în programul Space Camp Turkey – Izmir

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.