Eveniment

Ziua Mondială a Refugiaților, marcată la La Stejaru

UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, a marcat Ziua Mondială a Refugiaților 2024. Evenimentul a avut loc miercuri, 19 iunie, la La Stejaru în Maramureș, România. Evenimentul din acest an de Ziua Mondială a Refugiaților a subliniat importanța solidarității cu refugiații și găsirea de soluții pentru aceștia, promovând toleranța și înțelegerea între comunități. Ziua Mondială a Refugiaților, marcată în fiecare an pe 20 iunie la nivel global, are ca scop celebrarea forțelor și realizărilor refugiaților, arătând solidaritate și demonstrând voința colectivă de a-i ajuta să depășească provocările cu care se confruntă. Nimeni nu alege să-și abandoneze casele și viețile. Căutarea refugiului nu este o alegere, ci singura opțiune pentru mulți de a supraviețui, de a găsi pace și de a-și păstra visele vii. În acest moment, refugiații au nevoie de solidaritatea noastră mai mult ca niciodată.

Este o oportunitate de a onora și arăta solidaritate cu milioanele de refugiați din întreaga lume, de a crește conștientizarea cu privire la luptele lor și de a celebra contribuțiile lor la societate.

Evenimentul de Ziua Mondială a Refugiaților a inclus diverse activități organizate de organizații de prestigiu. Pentru acest eveniment, UNHCR a colaborat cu ONG-uri proeminente dedicate sprijinirii refugiaților, inclusiv Salvați Copiii, Centru de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil, ROUA, City Makers, YMCA Romania, CNRR, Fundatia de Voluntari Somaschi si Liceul Ioan Buteanu Somcuta Mare.

Fiecare organizație a desfășurat ateliere de lucru, oferind informații valoroase, abilități practice și resurse pentru a împuternici refugiații și pentru a sprijini integrarea lor socială și economică în noile lor comunități.

Evenimentul nu doar că celebrează reziliența și contribuțiile refugiaților, dar subliniază și responsabilitatea noastră comună de a crea o societate mai primitoare și mai incluzivă. Prin solidaritate și participare activă, ne propunem să comunicăm un mesaj pozitiv despre primirea refugiaților și să pledăm pentru soluții la problemele lor. Împreună, să lucrăm pentru un viitor în care nimeni nu este forțat să-și părăsească casa și în care refugiații pot prospera ca membri activi ai noilor lor comunități.

UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, este o organizație globală dedicată salvării de vieți, protejării drepturilor și construirii unui viitor mai bun pentru persoanele forțate să-și părăsească casele din cauza conflictelor și persecuțiilor.

Noi conducem acțiuni internaționale pentru a proteja refugiații, comunitățile strămutate forțat și persoanele apatride.

Oferim asistență de salvare a vieții, ajutăm la protejarea drepturilor fundamentale și dezvoltăm soluții care asigură că oamenii au un loc sigur numit acasă, unde își pot construi un viitor mai bun. De asemenea, lucrăm pentru a ne asigura că persoanele apatride primesc o naționalitate.

Activăm în peste 130 de țări, folosindu-ne expertiza pentru a proteja și îngriji milioane de oameni.

Pentru a afla mai multe despre activitatea UNHCR, vizitați UNHCR România.

Te-ar putea interesa si

CINE PLATESTE PENTRU INCOMPETENTA UNORA: IN LIPSA PARAPETILOR, O SOFERITA A PLONJAT CU MASINA IN PARAUL IZVORUL NEGRU PE UN DRUM ALUNECOS. VICTIMA INCARCERATA SI LA MIRESU MARE (GALERIE FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Tragedie în Săcel – Un bărbat din Ponorâta a decedat după ce a pus mâna pe un fir de curent căzut pe malul Izei

Vasile Dale

Doi refugiaţi ucraineni rătăciţi, găsiţi de salvamontişti şi de poliţişti de frontieră

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.