BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

EXCLUSIV VIDEO: Cum s-a produs tragedia din SATULUNG în care doi tineri au murit înecați

Canicula din Maramureș a făcut primele victime. Este vorba despre doi tineri din Satulung care și-au pierdut viața într-un lac. Cei doi au mers să se răcorească însă nu au mai ieșit. I-au scos pompierii însă medicii nu i-au mai putut salva.

Totul s-a întâmplat sâmbătă seara după ora 20.00. Mihăiță (19 ani) și Dani (34 ani), împreună cu un minor de 14 ani, au mers spre lacul din spatele Castelului Teleki din Satulung. Cum afară erau aproape 33 de grade Celsius, primul care a intrat în apă a fost Mihăiță. Nu știa să înoate. Prietenul lui de 34 ani a sărit în apă pentru a-l ajuta. Numai că și acesta a dispărut în apele adânci de aproape 3 metri. Șocat de ce se întâmplă minorul de 14 ani a sunat-o pe mama lui Mihăiță și i-a povestit ce s-a întâmplat. Femeia a fugit într-un suflet spre lac. Ea a sunat la 112 și a cerut ajutor.

”Nu știu ce s-a întâmplat. M-a sunat un copil cum că s-a înecat în apă. Fiul meu nu știa să înoate. Când m-a sunat am mers acolo dar nu i-am văzut. Am așteptat echipajele. Cred că prietenul lui de 34 ani a sărit după el pentru că Mihăiță nu știa să înoate. A încercat să îl salveze și din păcate amândoi au decedat. Erau buni prieteni. Băiatul de 14 ani nu s-a băgat în apă. El m-a anunțat” ne-a declarat Andreea Mirela Petruț, mama lui Mihăiță.

”Fetele au mers la magazin după ceva pâine și le-am întrebat ce s-a întâmplat că am auzit foarte multe salvări. Și mi-au spus că s-a dus fratele ei Mihăiță să se scalde. Apoi am aflat că o mai fost încă un localnic. Fetele erau speriate, bietele fete. Știam că este o baltă, da nu știam că se duc acolo s-a scăldat. Nici nu cred că era voie” ne-a povestit o vecină.

”Acolo era pescărie, nu era pentru scaldă. Nu am fost acolo niciodată. O fost privată când o fo domnul Mircea cu castelul. Acuma nu… ” a spus un alt localnic.

Echipele SMURD și ale pompierilor din Șomcuta Mare și Baia Mare au sosit la fața locului. Cele două trupuri au fost scoase rapid din apă. Timp de o oră s-au efectuat manevre de resuscitare. Din păcate fără niciun rezultat. 

”Am fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că doi tineri s-au înecat într-o baltă din localitatea Satulung. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști și reprezentanți ai ISU Maramureș care în urma verificărilor efectuate au depistat pe cei doi tineri decedați. La examinarea exterioară a cadavrelor nu au fost constatate urme de violență. Cei doi tineri decedați de 19 respectiv 34 de ani au fost transportați la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei. În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă” ne-a declarat insp pr. Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Lacul din spatele Castelului Teleki a fost folosit pentru agrement în urmă cu aproape zece ani. A fost apoi transformat în pescărie. De câțiva ani, după ce banca a pus sechestru pe Castelul Teleki, lacul a rămas neîngrijit și nepăzit. Vara lacul este folosit de localnici pentru scăldat deși în zonă sunt semne de avertizare că acest lucru este interzis, dar și semne că lacul este proprietate privată.

CITEȘTE ȘI:

https://vasiledale.ro/2024/06/22/exclusivitate-foto-tragedie-la-satulung-doi-tineri-morti-in-apele-unui-baraj-unul-a-reusit-sa-se-salveze

Te-ar putea interesa si

Produsele tradiționale, promovate în cadrul Târgului „Bun de Maramureș” de Sfinții Constantin și Elena

Vasile Dale

ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTI: Două accidente de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool şi peste 400 de sancţiuni aplicate de poliţişti

Vasile Dale

FOTO / VIDEO: Accident teribil între Cicârlău şi Buşag. O persoană inconştientă (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.