Important

Deputatul Gheorghe Șimon: România trece la salariul minim european!

Într-un gest major spre promovarea echității sociale, Guvernul României a adoptat recent proiectul de lege pentru implementarea salariului minim european. Această mișcare este destinată să aducă stabilitate și protecție pentru aproximativ 1,8 milioane de români cu venituri reduse, majoritatea angajați în sectorul privat.

Conform noilor reglementări, de la 1 iulie 2024, salariul minim brut va crește la 3.700 de lei, o schimbare semnificativă care va reflecta 50% din salariul mediu pe economie.

„Este un pas major în direcția corectă pentru a asigura că munca este recompensată adecvat și pentru a reduce decalajele sociale.” , a declarat deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Simon.

Impactul acestei inițiative este multistratificat:

Echilibru între muncă și recompensă: Salariul minim va oferi o proporție justă din salariul mediu pe economie, asigurând că munca este echitabil compensată.

Reducerea decalajelor sociale: Adoptarea acestui proiect de lege este un exemplu concret al principiului social democrat conform căruia „nimeni nu trebuie lăsat în urmă”.

Predictibilitate pentru antreprenori și siguranță pentru angajați: Această inițiativă oferă un cadru stabil atât pentru business-uri, cât și pentru angajați, garantând un venit decent.

Te-ar putea interesa si

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ” România are trebuie să utilizeze toate resursele sale medicale motiv pentru care alături de colega mea, senatoarea Raluca Ioan și de senatorul Adrian Streinu Cercel, am depus la Senat un proiect de lege care permite medicilor de medicină generală, care au absolvit după anul 2005 şi care nu au promovat examenul de rezidenţiat, să fie încadraţi în cabinetele de medicină şcolară”

Redactie

Concluziile Muzeului Abandonului la 9 luni de la lansarea proiectului

Redactie

TĂUŢII MĂGHERĂUŞ: Sălăjeancă prinsă de poliţişti după ce a furat o sumă de bani dintr-o locuinţă

Vasile Dale

1 mesaj

Cetateanul iunie 25, 2024 at 10:50 am

In mediul privat venitul nu este garantat . Cu cat statul mareste salariul minim cu atat taxele si impozitele datorate cresc (chiar daca firma nu are incasari suficiente sau un scadere, deci zero bani pentru dezvoltare, marfuri pe stoc, noi angajati, etc) . Firmele mici vor da faliment, somajul va creste, presiunea pe angajati va creste (chipurile vor primi bani mai multi pentru aceasi munca) . Practic aceste partide descurajeaza initiativa privata, mica afacere de familie in special, micul meserias care mai ia pe langa el un elev, nimic nu o sa fie rentabil .
Clar ca vine o criza sociala si economica majora, asa se intimpla cand angajatii de la stat si neamurile lor merg sa voteze iar cei care duc greul statu acasa.pentru ca sistemul i-a aburit ca votul.lor nu conteaza .

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.