BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIVITATE: Fetiță de doi anișori decedată la Spital. Ar fi avut urme de violență pe corp (VIDEO)

Deces învăluit în mister în Baia Mare. O minoră în vârstă de 2 ani a murit astăzi dimineață la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare la câteva ore de la internare. Mama acesteia o adusese la Urgență pentru că nu s-ar fi simțit bine. Numai că medicii au descoperit leziuni pe corpul minorei și au anunțat poliția.

Conform informațiilor noastre imediat polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie. Mama micuței ar fi spus polițiștilor dar și reprezentanților DGASPC Maramureș că fiica ei ar fi căzut pe scări și a negat că și-a agresat copila.

Minora a fost internată în spital. La examinare medicii au găsit mai multe urme de violență pe corp, mâini, la nivelul capului. Din acest motiv au sesizat poliția.

Din păcate minora a decedat în timpul operației. Cazul a fost preluat de un procuror criminalist. Acum medicii legiști vor efectua necropsia pentru a stabili exact cauza decesului minorei de 2 ani. Aceștia trebuie să stabilească dacă leziunile de pe corp au legătură cu decesul sau dacă acesta a fost din cauze medicale.

Sursele noastre spun că mama fetiței locuiește fără forme legale în Baia Mare la concubin. Aceasta ar avea domiciliul în localitatea Apa din județul Satu Mare.

ACTUALIZARE: Ce spune DGASPC Maramureș

”În cursul zilei de 4 iulie 2024, specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș s-au deplasat de îndată la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pentru a evalua situația și pentru a oferi sprijinul necesar, în urma sesizării transmise de reprezentanții unității medicale.

În paralel cu ancheta celorlalte instituții abilitate, DGASPC Maramureș a demarat propria anchetă, fiind realizate interviurile atât cu mama fetiței, cât și cu concubinul acesteia.

Având în vedere decesul ulterior al minorei, DGASPC Maramureș a solicitat Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare toate documentele medicale referitoare la minora în cauză. Analiza acestor documente este esențială pentru a stabili dacă asupra minorei au fost exercitate acte de violență.

În cazul în care actele medicale vor confirma suspiciunile de violență, instituția noastră va dispune măsurile legale necesare pentru protecția celuilalt copil aflat în prezent în grija mamei și a concubinului acesteia.

DGASPC Maramureș își reafirmă angajamentul de a proteja drepturile și siguranța tuturor copiilor și va colabora strâns cu autoritățile competente pentru a se asigura că cei responsabili sunt trași la răspundere conform legii.

Ce spune Poliția

La data de 4 iulie a.c., reprezentanții unei unități spitalicești din Baia Mare au sesizat Poliția Municipiului Baia Mare în legătură cu faptul că o minoră, de 2 ani, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, prezenta leziuni fizice.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că leziunile s-ar fi putut produce prin violență.

Polițiștii au identificat-o pe mama minorei, o tânără, de 23 de ani din comuna Apa, județul Satu Mare, care locuiește fără forme legale în Baia Mare.

În cursul nopții, minora a decedat. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții.

În cauză, a fost întocmit dosar penal și, sub coordonarea procurorului, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, lovire sau alte violențe și ucidere din culpă.

Ce spun medicii

”Ieri după amiază s-a prezentat în serviciul UPU Pediatrie, adusă de echipajul SMURD, o fetiță în vârstă de 2 ani și 7 luni cu stare generală gravă. Practic fetița prezenta multiple echimoze la nivelul corpului, cu abdomenul mult destins motiv pentru care a fos dusă de urgență direct în sala de operații. În sala de operații s-a constatat o patologie abdominală gravă respectiv un abdomen acut chirurgical cauzat de o peritonită care a apărut în urma unei rupturi de intestin. Din păcate, pacienta în cursul intervenției chirurgicale a avut două stopuri cardio respiratorii, al doilea neresuscitabil” a declarat dr. Lucian Bogdan, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

FOTO / CONTRABANDĂ LA FRONTIERĂ: Țigări de peste 204.000 lei, confiscate de poliţişltii de frontieră

Redactie

Răsturnare de situație în cazul fetiței ucise la Baia Mare. Polițiștii au portretul-robot al criminalului. 10 suspecti

Vasile Dale

Halucinant: Borsean de 25 dus cu elicopterul SMURD. A taiat cauciurile masinii Garzii Forestiere

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.