BREAKING NEWSImportantNational

Protest spontan al piloților Tarom. Piloții s-au ”dat bolnavi”. Haos pe Aeroporturi. Grindeanu cere măsuri urgente

Este haos la aeroportul Otopeni, după ce mai multe curse ale companiei Tarom au fost anulate. Sute de oameni și-au petrecut noaptea pe unde au apucat, în aeroport, după ce li s-a spus că avioanele lor nu mai decolează. Aceștia așteaptă acum soluții de la operatorul de zbor pentru a-și putea continua călătoria.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, la ora 13:00, conducerea Tarom se va întruni în regim de urgență. La întâlnire au fost invitați șefii de detașamente, dar și piloții care s-au declarat inapți. 

Update 10:00. Potrivit surselor Antena 3 CNN, cel puțin 30 de piloți și copiloți s-au declarat inapți pentru muncă până la această oră. Aceste notificări au o durată de maximum 48 de ore, deci problema ar putea persista și mâine. Peste 2000 de pasageri au fost afectați până acum. 

TAROM anunță anularea altor opt curse astăzi. În total, 11 curse au fost anulate. 

”Compania TAROM anunță anularea a opt curse din data de 8 iulie 2024, din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor. În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”. Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului. 
Cursele anulate până acum sunt:

  • ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni
  • ROT167/8 Otopeni -Beyrut- Otopeni
  • ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni
  • ROT701/2 Otopeni – Iași-Otopeni
  • ROT621/2 – Otopeni – Oradea-Otopeni
  • ROT261/2 – Otopeni – Istanbul-Otopeni
  • ROT231/2 – Otopeni – Budapesta-Otopeni
  • ROT 301/2 – Otopeni – Frankfurt-Otopeni
  • ROT361/2 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni
  • ROT 381/2 – Otopeni – Paris-Otopeni

Compania traversează astfel o situație fără precedent iar echipele unite TAROM lucrează pentru identificarea de solutii și protejarea pasagerilor încă de azi noapte. Departamentele Comercial, Ticketing, Call Center și o parte dintre piloți și însoțitorii de zbor sunt în acest moment în mobilizare operațională și iau în calcul rerutări sau alte alternative, timp în care se asigură pasagerilor de pe aeroport cele necesare. Pentru aceste activități s-a alocat deja personal suplimentar.

TAROM regretă disconfortul creat și asigură pasagerii că siguranța acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectați de aceste anulări. Echipa noastră de asistență va contacta direct pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cere măsuri urgente companiei Tarom

”Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală!

Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor!

De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM.

Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM!

Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate!”, spune Sorin Grindeanu.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Atacul unui lup singuratic la SUCIU DE SUS. Localnicii sunt pur și simplu terorizați

Vasile Dale

IMPACT TERIBIL: TREI AUTOVEHICULE S-AU CIOCNIT LA IESIRE DIN SATULUNG. DOUA VICTIME (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

INCENDII: Foc de vegetaţie uscată la Vişeu de Sus. 21 incendii în weekend (FOTO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.