BREAKING NEWSImportant

COMUNICAT DE PRESA: Școala de vară internațională IPROMO

Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat la cea de-a 17-a ediție a Școlii de vară internaționale IPROMO 2024 organizată de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în parteneriat cu Universitatea din Torino. Cei 28 de câștigători ai concursului de dosare au fost selectați din peste 400 de candidaturi în vederea participării la programul IPROMO dedicat promovării sistemelor agroalimentare și a produselor montane, ce a avut loc în perioada 24 iunie – 9 iulie, în Ormea, Italia. Printre lectorii acestei ediții s-au numărat profesori universitari și experți FAO sau membri ai organizațiilor afiliate din Italia, Finlanda, Nepal, Peru și Elveția.

Obiectivul IPROMO 2024 a fost pregătirea participanților în vederea valorificării potențialului zonelor montane prin dezvoltarea de proiecte specifice respectiv dezvoltarea de abordări alternative și identificarea de idei inovative, alături de profesioniști din întreaga lume. Programul dedicat dezvoltării durabile a munților promovează schimburi de idei și experiențe, încurajând dezvoltarea de parteneriate și colaborări internaționale.

Iarna Baimareana

Identificarea unor potențiali parteneri străini în vederea dezvoltării unor proiecte strategice dedicate valorificări potențialului zonelor montane este prioritară pentru Județului Maramureș. Valorificarea resurselor zonelor montane din județ în conformitate cu standardele internaționale în domeniu respectiv necesitatea stringentă de protejare a acestora în contextul schimbărilor climatice este cu atât mai accentuată cu cât județul nostru găzduiește Parcul Național Munții Maramureșului (UAT Borșa, Vișeu de Sus, Poienile de sub Munte, Repedea, Petrova, Bistra, Moisei și Vișeu de Jos) respectiv zone incluse în obiectivele UNESCO Rezervația Biosferei Munții Rodnei (UAT Moisei, Săcel, Borșa) și Pădurile primare și seculare de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei (Codrii Seculari Izvorul Șurii și Preluci din Groșii Țibleșului, codrul secular de la Strămbu-Băiuț).

Cei 28 de participanți proveniți din Bhutan, Chile, Republica Dominicană, Ecuador, Regatul Eswatini, Etiopia, Georgia, India, Indonezia, Italia, Japonia, Kârgâzstan, Lesotho, Malawi, Nepal, Pakistan, Peru, România, Rwanda și Tadjikistan, alături de alumnii IPROMO din edițiile precedente constituie o rețea internațională de experți în dezvoltare montană extinsă pe tot mapamondul. “Prin reunirea unor experți din medii profesionale și culturale diverse în jurul unor provocări ce transcend realitățile locale având impact asupra vieților și mijloacelor de trai din ecosistemele montane din întreaga lume, IPROMO promovează cu succes conștientizarea problemelor globale aferente schimbărilor climatice și sustenabilității. Mai mult decât atât, IPROMO creează o rețea internațională de suport reciproc fondată pe cunoștințe empirice și experiență practică concretă” a declarat Roxana-Talida Roman, reprezentantul Consiliului Județean Maramureș, în interviul acordat Parteneriatului Montan, FAO.

Te-ar putea interesa si

WWF avertizează că în cazul incendierilor de vegetație riscul de extindere a focului în zona forestieră este foarte mare, ceea ce ar afecta aproape iremediabil ecosistemul forestier

Vasile Dale

ACTUALIZARE – IMPACT VIOLENT LA INTERSECȚIA BD DECEBAL CU STRADA DRAGOȘ VODĂ (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Un tânăr de 22 ani, posibil drogat, a vrut să se arunce de pe un bloc din Baia Mare – ACTUALIZARE

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.