Important

Proiectul „Respect pentru drepturile mele – Campanie de promovare a drepturilor copilului” în Baia Mare

Asociația Pirita Children, cu sprijinul Organizației Umanitare CONCORDIA, a lansat pe 18 iunie 2024 proiectul „Respect pentru drepturile mele – Campanie de promovare a drepturilor copilului” în Baia Mare, Maramureș. Proiectul este implementat în cadrul programului de finanțare CentreZI.RO 2024, finanțat de Fundația BOSCH România, și se va desfășura până pe 31 decembrie 2024. Scopul principal este creșterea gradului de protecție a copiilor beneficiari ai Centrului de Zi “Atelier” în mediul familial și școlar.

Prin intermediul acestui proiect, 24 de copii din comunitatea marginalizată Pirita și 160 de colegi de clasă din opt școli vor fi informați și conștientizați despre drepturile copilului, riscurile de abuz și procedurile de sesizare a acestora. De asemenea, activitățile includ implicarea a opt învățătoare, care vor juca un rol esențial în asigurarea unui mediu sigur pentru toți copiii.

Activitățile educative ale proiectului vor avea loc în lunile iulie și august pentru copiii din Centrul de Zi „Atelier”, iar în septembrie și octombrie pentru copiii din cele opt școli partenere. Aceste activități vor include jocuri interactive, jocuri de rol și vizionări de filmulețe, având ca obiectiv informarea și conștientizarea copiilor despre drepturile lor și modalitățile de protecție împotriva abuzurilor. În noiembrie, vor fi organizate sesiuni de consultare în școli pentru a discuta și îmbunătăți procedurile de sesizare a abuzurilor, iar în decembrie va fi creată o zonă specială „Respect pentru Drepturile Copilului” în școala cu cei mai mulți copii din medii vulnerabile.

Această inițiativă se alătură eforturilor continue ale Asociației Pirita Children de a promova drepturile copilului și de a sprijini accesul la educație, sănătate și acte de identitate pentru cei 160 de copii din comunitatea Pirita.

Te-ar putea interesa si

COMERŢ ILICIT: Mai multe firme din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei s-au ales cu sancțiuni de 82.000 de lei

Vasile Dale

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ: Trei infracțiuni comise, un dosar penal întocmit și un ordin de protecție provizoriu emis pe numele unui bărbat din Băseşti

Redactie

RECORD DE ALCOOLEMII: Doi sigheteni depistaţi beţi la volan. S-au ales cu dosare penale

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.