EvenimentMaramuresul Istoric

PREVENIREA ACTELOR DE BRACONAJ: Acțiune cu efective mărite în Parcul Național Munții Rodnei

Sâmbătă, 24 august, sub coordonarea polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, a fost desfășurată o amplă acțiune pentru prevenirea actelor de braconaj în Parcul Național Munții Rodnei.

În cadrul acțiunii au fost oprite și verificate 12 autoturisme și au fost legitimate 21 de persoane. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale privind accesul neautorizat în parcul național.

De asemenea, în jurul orei 20.15, în locul numit Celaru din Parcul Munții Rodnei, a fost oprit pentru control un autoturism de teren, la volanul caruia se afla un bărbat de 50 de ani, din Bistrița Năsăud. În autovehicul a fost găsită o armă, iar autorizația de vânătoare prezentată avea valabilitatea expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de braconaj cinegetic și sub coordonarea procurorului se continuă ercetările în vederea luării măsurilor legale.

Totodata s-a dispus indisponibilizarea autoturismului de teren, a armei de vânătoare cât și a altor bunuri susceptibile că ar fi fost folosite la comiterea faptei.  

Acțiunea a fost realizată în cooperare cu Inspectoratul de Poliție  Bistrița Năsăud, cu sprijinul lucratorilor din cadrul  Parcului Național  Munții Rodnei, reprezentanților din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și ai reprezentanților fondurilor de vânătoare.

Te-ar putea interesa si

MARȚEA INCENDIILOR: Şapte incendii în 24 de ore. O familie din Băiuţ a rămas fără acoperiș deasupra capului în prag de iarnă

Redactie

MARAMUREȘ – ABUZ ÎN SERVICIU ȘI FAVORITISME LA TESTAREA COVID-19: Au testat toți angajații Consiliului Județean pentru vizita președintelui Iohannis!!!

Redactie

TRAGEDIE: Tânăra implicată în accidentul de la Negreşti Oaş a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.