BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: LABORATOR CLANDESTIN DE metamfetamină LA PETROVA: Cehi și ucraineni dar și o slovacă au fost reținuți

La data de 06.10.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea a 4 inculpați, trei bărbați de naționalitate cehă și ucraineană și o femeie de naționalitate slovacă, cu vârste cuprinse între 32 și 44 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Cercetările efectuate au reliefat că la finele lunii septembrie, inculpații, în scopul producerii unor cantități de droguri de mare risc, s-au deplasat în municipiul Sighetu Marmației și au demarat achiziționarea de materiale și substanțe necesare în procesul de fabricare a metamfetaminei, precum și identificarea unui  imobil în care să poată operaționaliza un laborator clandestin.

Astfel, aceștia au închiriat o locuință  în comuna Petrova, județul Maramureș, unde au transportat echipamentele și substanțele, inculpații de origine cehă și slovacă având cunoștințele necesare fabricării drogului de mare risc (metamfetamina), iar  inculpații de origine ucraineană având rolul de a-i sprijini pe cei doi și de a asigura paza locului de fabricare.

Pe parcursul a două zile, inculpații au produs o cantitate de metamfetamină destinată vânzării, după care au intenționat să părăseacă zona, având asupra lor  circa 1,6 kilograme din substanța produsă, fiind prinși în flagrant în timp ce se deplasau cu două autoturisme .

A fost efectuată și o percheziție domiciliară în imobilul în care a funcționat laboratorul ilegal, fiind identificate și ridicate diverse ambalaje, intrumente și ustensile, precum și cantități de substanță utilizate de către inculpați la producerea metamfetaminei.

Echipele implicate în activitatea procedurală au folosit măști de protecție, analiza efectuată de către specialiștii CBRNE indicând un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locuinței utilizate de către inculpați ca laborator.
Urmează să fie sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș cu propunerea de  arestare preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, luptătorilor S.I.A.S -CBRNE din cadrul Poliției Române, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș  ai IPJ Maramureș, polițiștilor de frontieră ai  ITPF Sighetu Marmației  și jandarmilor IJJ Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din I.G.P.R..

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:

https://vasiledale.ro/2024/10/05/exclusiv-retea-internationala-de-trafic-de-droguri-la-petrova-7-suspecti-maramureseni-si-ucraineni-saltati-de-mascati

Te-ar putea interesa si

FOTO DOCUMENT: ABUZ ÎN SERVICIU? Primarul Mătieș a condiționat eliberarea unor acte cu o declarație notarială că vor recunoaște existența unui drum de acces spre cimitirul din Stejera

Vasile Dale

INCALCA LEGEA: DUBA MASCATILOR – DEPASIRE NEREGULAMENTARA LA INTRARE IN BAIA SPRIE (VIDEO CAMERA BORD)

Vasile Dale

PROPRIETARII DE SCLAVI DIN BORȘA au vrut să scape de arestul preventiv sau de cel la domiciliu. Află ce decizie au luat magistrații Tribunalului Maramureș

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.