Important

Primul proces-verbal de contravenție, emis de polițiștii din Maramureș prin intermediul aplicației abateri rutiere – mobile

Ieri, 8 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Maramureș au emis primul proces-verbal de contravenție, prin intermediul Sistemului de Abateri Mobile, un instrument modern care va transforma activitatea polițiștilor rutieri. Acest sistem permite generarea și tipărirea pe loc a proceselor verbale de contravenție, cu ajutorul tabletelor și imprimantelor termice portabile, direct din teren.

Sancțiunea a fost aplicată în municipiul Baia Mare, în cadrul unei acțiuni, după ce polițiștii au depistat o persoană care utiliza telefon mobil, fără dispozitiv tip hands free.

Noul sistem mobil vine în sprijinul eficientizării activității polițienești, reducând semnificativ timpul necesar pentru completarea și predarea proceselor verbale. Astfel, polițiștii rutieri vor putea emite și tipări procesele verbale de contravenție direct în momentul constatării abaterilor, fără a mai fi nevoie de completarea manuală a documentelor, îmbunătățind, totodată, și acuratețea datelor.

Beneficiile Sistemului de Abateri Mobile:

• Implementarea automată, în bazele de date ale Poliției Române, a informațiilor privind abaterile săvârșite de către conducătorii auto, la regimul rutier, concomitent cu emiterea procesului-verbal de contravenție.

  • Rapiditate și eficiență: Timpul necesar întocmirii unui proces verbal este redus considerabil, optimizând procedurile în trafic.

• Acuratețea datelor: Sistemul digital minimizează erorile umane prin completarea automată a informațiilor relevante.

• Confort și mobilitate: Polițiștii pot folosi imprimantele termice portabile pentru a oferi contravenienților documentele oficiale în format fizic, la fața locului.

  • Transparență: Cetățenii primesc procesul verbal imediat, ceea ce contribuie la o mai mare încredere în procesul de sancționare.

Sistemul de Abateri Mobile este parte din strategia mai amplă de digitalizare a serviciilor publice și a fost dezvoltat pentru a răspunde nevoilor actuale ale Poliției Rutiere și cetățenilor.

Această soluție tehnologică este implementată treptat la nivel național, urmând ca toate echipajele de poliție rutieră să fie dotate cu dispozitive mobile și imprimante termice.

Te-ar putea interesa si

ISU MARAMUREŞ: ACTIVITĂȚI DE INFORMARE PREVENTIVĂ ÎN ŞCOLILE DIN JUDEŢ

Redactie

LUCRĂRI DE REPARAȚII: Orașul Ulmeni și localitățile aparținătoare rămân fără apă miercuri 13 martie

Redactie

ANUNŢ VITAL: Branşament defect pe str. Horea din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.