BREAKING NEWSImportant

Semnarea a 7 contracte de lucrari, servicii și furnizare din cadrul proiectului „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă si apă uzată în județul Maramureș”

S.C. VITAL S.A. în calitate de Beneficiar al proiectului ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”, cod SMIS 2021+ 322218, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021 – 2027, a semnat astăzi 10 octombrie 2024 următoarele contracte:

Contracte de Lucrări (MM-CL-04, MM-CL-06, MM-CL-07, MM-CL-11),
Contracte de Servicii (MM-SER-01, MM-SER-02)
Contractul de Furnizare (MM-F1),

din cadrul proiectului “Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș” Cod SMIS 2021+ 322218.

Proiectul de peste 2,3 miliarde de lei vizează extinderea rețelei de apă și de canalizare în municipiul Baia Mare și în alte 30 de unități administrativ-teritoriale din Maramureș. La finalizarea lucrărilor peste 78.600 de maramureșeni vor beneficia de rețele de apă și 56.556 de rețele de canalizare.

UAT-urile cuprinse în cadrul proiectului sunt:

2 municipii: Baia Mare , Sighetu Marmației.
8 orașe: Baia Sprie, Cavnic, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș, Târgu Lăpuș, Ulmeni, Vișeu de Sus
19 comune: Ardusat, Bocicoiul Mare, Câmpulung la Tisa, Cicârlău, Coltău, Copalnic Mănăștur, Groșii Țibleșului, Mireșu Mare, Poienile de sub Munte, Recea, Remeți, Remetea Chioarului, Rona de Jos, Săcălășeni, Sarasău, Satulung, Șișești, Suciu de Sus, Vadu Izei.
Județ – Consiliul Județean.

Contractele semnate astăzi prevăd executarea de lucrări pentru extinderi şi reabilitări ale sistemelor de distribuţie a apei potabile (511 km ), precum realizarea mai multor stațiilor de tratare, staţii de pompare și stații de clorinare. În ce priveşte rețeaua de canalizare sunt cuprinse în contract lucrări pentru extinderi ale reţelelor de canalizare existente (280 km), precum stații de epurare, stații de pompare apă uzată și o instalație de tratare a nămolului, servicii de audit și pentru publicitatea proiectului, furnizare bunuri și echipamente.

Lucrările au fost adjudecate de o asociere de firme de construcții, iar perioada de execuție se întinde ca durată până la 31 decembrie 2029.

Executare lucrărilor va crea disconfort pentru beneficiari, însă îi asigurăm că la final va crește gradul de confort și calitatea serviciilor.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității serviciilor publice furnizate de operatorul SC Vital SA, îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată în localitățile din județul Maramureș ce sunt cuprinse în proiect, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană și prin Directivele Europene relevante.

Te-ar putea interesa si

L-ați văzut? Sorin Zoro Boldiș a dispărut dintr-un centru medical instituționalizat din Sighet – ACTUALIZARE

Vasile Dale

IN PRAGUL CRACIUNULUI: MISIUNI DE SUFLET ORGANIZATE DE POLIŢIŞTI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Focuri de armă şi ţigări de peste 70.000 lei confiscate la Crasna Vişeului

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.