BREAKING NEWSImportant

ACȚIUNI POLIȚIE: Regimul deșeurilor verificate în Baia Mare și Sighet. Verificări și la Coltău și Ocna Șugatag (foto)

REGIMUL DEȘEURILOR- Operațiuni de verificare realizată de polițiști

Pentru protejarea mediului înconjurător, efective ale Biroului Județean de Transporturi Maramureș, sprijiniți de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au acționat cu efective mărite pentru verificarea și luarea măsurilor legale care se impun asupra agenților economici care nu respectă prevederile privind colectarea și valorificarea deșeurilor metalice feroase și neferoase.

Activitățile au fost localizate pe raza municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, precum și în localitatea Tăuții de Sus.

Polițiștii, împreună cu jandarmii maramureșeni, comisari ai Gărzii Naționale de Mediu și inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat nouă centre de colectare de deșeuri, fiind legitimate și verificate cu ajutorul aplicației e-DAC 23 de persoane și șapte autovehicule.

În urma deficiențelor constatate, polițiștii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.750 de lei pentru nerespectarea Legii privind contabilitatea, ale H.G. 203 din 1994 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române și, totodată, a legislației privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, efectivele angrenate au constatat o infracțiune prevăzută de Legea 241 din 2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Acțiunile polițiștilor în domeniul gestionării deșeurilor sunt esențiale pentru protejarea mediului și asigurarea respectării legislației în vigoare.

COLTĂU- Acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță

Polițiștii Secției 1 Groși, împreună cu cei ai posturilor de poliție arondate, sprijiniți de Grupa Canină a I.P.J. Maramureș, au efectuat o acțiune în localitatea Coltău pentru prevenirea și combaterea infracționalității în vederea asigurării siguranței în comunitate.

Activitățile proactive desfășurate au vizat verificarea respectării regimului domicilierii şi reședinței a persoanelor din localitate, a legislației rutiere precum și combaterea faptelor ilegale ce se comit pe teritoriul de competență pentru a se asigurara un climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii au testat conducătorii auto în vederea depistării consumului de alcool sau de substanțe psihoactive, au verificat peste 50 de autovehiculele care circulă în zona de competență și au legitimat peste 70 de persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 27 de contravenții pentru nerespectarea legislației în vigoare, în valoare totală de peste 9.400 de lei. De asemenea, au reținut patru certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe.

Prezența vizibilă a polițiștilor descurajează comiterea de infracțiuni și contribuie la crearea unui mediu mai sigur pentru comunitate.

OCNA ȘUGATAG- Viteza în trafic verificată de polițiști

Polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au acționat cu pistolul radar din dotare pe raza de competență în vederea reducerii riscului rutier prin producerea de accidente produse pe fondul nerespectării vitezei legale.

 În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat un număr de 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 de lei, fiind reținut un permis de conducere, un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

Recomandăm șoferilor să adopte o conduită preventivă în trafic! Respectarea limitelor de viteză este esențială pentru siguranța rutieră!  

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a fostului șef de post al Poliției Băiuț

Vasile Dale

COVID-19 / NENOROCIRE ÎN ŞCOLILE DIN MARAMUREŞ: 27 elevi pozitivi, 15 clase au trecut deja în online

Redactie

SIGHETU MARMAŢIEI: Urmărire în trafic a unui autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, care nu avea permis de conducere

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.