BREAKING NEWSEveniment

ÎNTREBĂRILE cititorilor către șeful RNP Romsilva dar și către ministrul Apelor, Mediului și Pădurilor.

In urma  articolului de presa pe care l-am publicat, articol care in speta face referire la paduri si modul in care acestea sunt pazite si administrate, am primit nenumarate solicitari din partea cititorilor. Menționăm faptul că noi le-am transmis pe email în 15 octombrie 2024 și deocamdată nu am primit răspunsurile. Curios este faptul că la un alt email transmis și în care am cerut un punct de vedere la articolul publicat am primit răspunsul în 24 de ore.

 Pentru o buna informare a cititorilor nostri adresam Regiei Nationale a Padurilor si Ministerului Mediului Apelor si Padurilor urmatoarele solicitari:

  1. Ne-am adresat Regiei Nationale a Padurilor pentru a ne comunicața procedurile operaționale interne aplicabile în cazul scoaterii din gestiunea pădurarului titular de canton a suprafețelor de fond forestier proprietate privată a persoanelor fizice aflate sub contract de administrare/ prestări servicii silvice cu un ocol silvic ca urmare a predării gestiunii către alt pădurar sau în cazul rezilierii unilaterale a contractelor de administrare/ prestări servicii silvice de către ocoalele silvice parte a acelor contracte.
  2.  Ministerului Mediului Apelor si Padurilor adresam  solicitarea de a ne indica temeiul legal, pașii procedurali și obligațiile legale ce revin persoanele responsabile în cazul scoaterii din gestiunea pădurarului titular al unui canton silvic a unei suprafețe de fond forestier proprietate privată a persoanelor fizice aflată sub contract de administrare/ prestări servicii silvice cu un ocol silvic.Totodată, vă rugăm să ne idicați temeiul legal, pașii procedurali și obligațiile legale ce revin persoanele responsabile din cadrul autorității publice centrale pentru silvicultură (minister; gărzi forestiere)  și administratorilor de păduri în cazul rezilierii unilaterale a contractelor de administrare/ prestări servicii silvice de către ocoalele silvice parte a acelor contracte.

Asteptam raspunsurile acestor doua institutii pentru a putea clarifica toate aceste aspecte si a oferi un raspuns clar din partea specialistilor in domeniul silvic pentru cititorii nostri.

Citește și:

https://vasiledale.ro/2024/10/14/incompetenta-sau-ambitie-prostesca-platita-scump-de-ocolul-silvic-viseu-170-mii-lei-prejudiciu-produs-fondului-forestier-proprietate-a-reclamantului-mihai-chindris-exclusiv

https://vasiledale.ro/2024/10/17/ancheta-bomba-clujust-ro-la-viseu-de-sus-notarita-care-ar-fi-ajutat-la-disparitia-padurilor-din-maramures-documente

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO CITITORI: L-aţi văzut? Se caută un hoţ de laptop

Redactie

VIDEO – S-a izbit cu mașina de un stâlp în Baia Sprie

Vasile Dale

FOTO – Protest al angajaţilor din Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială din mai multe judeţe, inclusiv Maramureș faţă de prevederile ordonanţei care vizează reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.