BREAKING NEWSImportant

SPIDERMAN de Baia Mare a recidivat. A escaladat geamul pentru a fura din casa unui băimărean. A fost arestat

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Baia Mare au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, după ce au fost sesizați cu privire la comiterea unui furt din locuință, și au demarat activități specifice în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale.

Fapta a fost sesizată miercuri, în jurul orei 09.30. Primele verificări au relevat faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție într-un imobil și au sustras mai multe articole vestimentare și un telefon mobil, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Joi, 24 octombrie, în urma documentărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un băimărean de 31 de ani, bănuit de comiterea activității infracționale. În baza probatoriului administrat de polițiști, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar vineri 25 octombrie, suspectul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare preventivă, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, la data de 25.10.2024, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului B.P.I., cu privire la infracţiunea de furt calificat, prevăzută de art.
228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b şi d şi alin. 2 lit. b din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 din Codul penal (referitoare la starea de recidivă).

La data de 25.10.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a solicitat Judecătoriei Baia Mare arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Din probele administrate rezultă că, inculpatul B.P.I., la data de 22.10.2024, în jurul orei 22.00, a pătruns fără drept, prin forţarea şi escaladarea unui geam, în locuinţa persoanei vătămate situată în Mun. Baia Mare, jud. Maramureş, de unde a sustras un telefon mobil marca Iphone 10, articole vestimentare şi un troller, cauzând un prejudiciu evaluat la 5.000 de lei.

Ce spune Instanța

BALAZS G. PAUL IOANInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 4044/197/P/2024 din 25.10.2024 şi, în consecinţă:

În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, din data de 25.10.2024 până în data de 23.11.2024 inclusiv, a inculpatului BALAZS PAUL IOAN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b şi d şi alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal.

Respinge solicitarea inculpatului BALAZS PAUL IOAN, prin apărător, de a se lua măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi de la comunicare cu Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, 25.10.2024, ora 12:20.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  3681/2024  25.10.2024

Te-ar putea interesa si

Despre comunitatea de evrei din Lăpuș

Redactie

VIAŢĂ DE COŞMAR: Femeia ucisă pe strada Gării păstra dovezile coşmarului pe care-l trăia într-un jurnal (VIDEO)

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Furtună cu particule de steril peste Satu Nou de Sus și Săsar. Oamenii sunt otrăviți cu bună știință iar Garda de Mediu doarme în papucii statului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.