Așa cum deja v-am obișnuit site-ul nostru a intrat în posesia unor documente care atestă clar faptul că perchezițiile de astăzi (7 la număr) au fost făcute pe ”repede înainte” și bănuim noi (nu prea credem că ne înșelăm) efectuate la comandă.
În comunicarea oficială a instituțiilor statului se susține că ancheta vizează fapte din luna octombrie a anului 2024, numai că aceste percheziți au loc la nici 24 de ore după un control efectuat de cei la Direcția Silvică Maramureș pe Valea Vaserului în cantonul 14 Stevioara Mare ce aparține de Ocolul Silvic Vișeu.
Coicidențele stranii continuă: tot de ieri șeful OS Vișeu și-a anunțat superiorii că este în concediu medical!!! Mai mult, linia ferată care duce spre cantonul respectiv a fost ruptă de persoane rămase deocamdată neidentificate.



Așadar, s-a făcut totul ca echipa de control să nu ajungă în zona respectivă. De ce oare? Vă spunem tot noi citând din nota de constatare: ”S-au identificat un număr de 166 de cioate de molid cu o vechime de aproximativ câteva zile. Un număr de 144 de cioate prezentau la ciată cioplaj și amprenta unui dispozitiv asemănător unui ciocan silvic de marcat aplicat cu vopsea albastră. Un număr de 22 cioate au fost identificate ca fiind nemarcate. Cioplajele cioatelor și vopseaua aplicată aveau o vechime de câte zile (…). De asemenea pe suprafața parcelei 72A s-au identificat un număr de 52 arbori de molid care prezentau la cioata cioplaj și amprenta unui dispozitiv superficial, fără a avea număr curent. Toți acești arbori au fost măsurți cu clupa forestieră la înălțimea de 1,30 și au fost numerotați de la 1 la 52.
Având în vedere faptul că la momentul controlului pe suprafața parcelei 72A nu a fost identificat nici un APV marcat, autorizat și predat spre exploatare se concluzionează că toate aceste cioate provin din arbori tăiați ÎN DELICT. Volumul calculat pentru cele 166 cioate tăiate este de 198,1 mc, iar pentru 52 de arbori de molid pe picior a rezultat un volum de 58,89 mc”. Menționăm faptul că șeful de district a refuzat să semneze.


Cine sunt astăzi vizați de percheziții? Tocmai cei care au fost ieri, 27 martie 2025, în control!!! Printre ei și noul șef al Direcției Silvice Maramureș, Ion Horj, care a fost și el prezent la control. Greșim oare când spune că este o stranie coincidență? Suntem convinși că NU. Din punctul nostru de vedere aceste percheziții ar putea fi considerate doar ca o formă de disperare sau intimidare. Spunem acest lucru pentru că unul dintre procurorii care ar fi prezent la domiciliul șefului de district este tocmai cel pe numele căruia s-ar fi depus o plângere penală într-un alt dosar penal instrumentat de DNA. Tot astfel de plângere penală ar fi fost depusă în același dosar și pe numele unui polițist din cadrul IPJ Maramureș.





Ce spune IPJ Maramureș
În această dimineață, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, pun în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor instituții publice de pe raza județului Maramureș.
Activitățile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de divulgarea informațiile nepublice de către cel care le cunoaște datorită atribuțiilor de serviciu.
Persoanele în cauză sunt bănuite că în cursul lunii octombrie 2024 ar fi difuzat date și informații despre care ar fi avut cunoștință prin prisma atribuțiilor de serviciu și care ar fi afectat interesele sau activitatea unei persoane.
Activitățile se realizează cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.
Facem precizarea că efectuarea perchezițiilor domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Citește și: