Sport

RASISM – Melinda Geiger, acuze dure la adresa suporterilor de la HC Zalău

Băimăreanca Melinda Geiger acuză dur într-o postare pe pagina de socializare modul în care care s-au comportat suporterii echipei HC Zalău la meciul de astăzi cu HCM Baia Mare. Aceleași acuze îl privesc si pe antrenorul Zalăului, Gheorghe Tadici. Se știe că jucătoarea din Baia Mare a refuzat naționala României atâta vreme cât Tadici era la cârma acesteia. Postarea Melindei nu are nevoie de prea multe comentarii:

“Nu am crezut că lumea poate fi atât de rea și de needucată însă uite că se întâmplă într-un oraș cu așa-zise pretenții handbalistice, numit Zalău. Echipa din Zalău fiind condusă de un om fără scrupule unde lumea huiduie și se comportă mai rău ca într-o junglă. Nu aș vrea să jignesc animalele pentru că ele nu au nicio vină însă pot spune că oamenii care vin la sală, în special galeria și alți “mari suporteri ai echipei” sunt mai rău decât animalele. Fără cei 7 ani de acasă, fără minte și educația care se cuvine fiecărui om.

Eu nu pot să îmi dau seama dacă aici e pur și simplu lipsă de respect pentru jucătoarele care totuși reprezentăm România în Liga Campionilor, dar și la competiții majore sau e pur și simplu mitocănie! Să înjuri ca în codru și să fii rasist asta înseamnă să fii suporter al echipei din Zalău!

Sper ca după acest spectacol de vorbe grele să poată dormi noaptea liniștiți, să meargă înapoi acasă la familiile lor cu conștiința împăcată pentru că ce au făcut la meciul asta e de neconceput. Nesimţirea e în vogă!”, a scris Melinda Geiger.

(foto: Paul Ursachi)

VEZI AICI DETALII DESPRE PARTIDĂ.

ACTUALIZARE – Informații preluate de pe ProSport.ro

Surse din cadrul echipei HCM Baia Mare ne-au relatat că handbalista Allison Pineau este în stare de şoc: “Nu se poate opri din plâns. Este în stare de şoc. A mai jucat şi la Oltchim, a fost în atâtea deplasări şi cu Baia Mare, nu şi-a imaginat niciodată că o să treacă prin astfel de momente la un meci în România”. Interesant este faptul că observatorul partidei şi arbitrii nu au luat nicio măsură în timpul jocului.“Aceştia ar fi trebuit să oprească jocul şi să ceară suporterilor să se liniştească, conform regulamentului”, a precizat o sursă ProSport. După ce a primit a doua eliminare, Allison Pineau s-a dus către observatorul partidei Bogdan Anton şi i-a spus acestuia, în limba engleză, despree situaţia insuportabilă. Oficialul partidei nu a luat însă nicio măsură, din contră, ar fi … certat-o (!) după cum susţin băimărenii. “I-ar fi spus ceva de genul să aibă grijă, că la prima eliminare va vedea cartonaşul roşu”, au povestit persoane din tabăra HCM.

Oficialii echipei Baia Mare sunt hotărâţi să reacţioneze, iar miercuri intenţionează să trimită un raport la Federaţia Română de Handbal.

ACTUALIZARE – Ce a scris handbalista de la HCM pe contul de facebook

“No comment pentru acest mesaj…aşa arată o parte dintre români lipsa de respect. Nu voi fi niciodată de acord cu un astfel de comportament. Sunt jucătoare de culoare şi sunt mândră de asta. Poate că uitaţi că reprezint o echipă românească în România şi, dacă nu ştiţi să apreciaţi acest lucru, vă aduc aminte că la finalul meciurilor sunt politicoasă cu voi toţi şi nu refuz niciodată să rămân la poze cu fanii.

Dacă nu mă respectaţi, atunci nu am ce să fac aici…Nu voi lăsa pe nimeni niciodată să mă doboare, mai ales când e vorba de originile mele. Felul în care arăţi respectul faţă de ceilalţi e şi felul în care te respecţi pe tine. După cum văd, idioţi sunt peste tot, lumea se scufundă din ce în ce mai mai mult. Eu am valoare şi educaţie, dar, de acum, atitudinea mea faţă de voi se va schimba, a fost mesajul postat de Pineau, pe contul personal de Facebook.

www.actualMM.ro.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Sport Team Baia Mare: Împreună „Am alergat în sprijinul lor”. Bani, alimente şi îmbrăcăminte pentru mai multe familii nevoiaşe

Redactie

OMICRON: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare vor fi aduşi acasă cu o aeronavă Tarom

Redactie

CN ÎNOT MASTERS: Sportivii de la Clubul Gold Stars Baia Mare au cucerit 20 de medalii, 15 de aur (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.