BREAKING NEWS

EXCLUSIV: PARIS – “Ne-au băgat într-o pușcărie plină de șobolani și păduchi”

14625831_1067668733301694_1000621133_oRomânia riscă sancțiuni CEDO de minim 80 de milioane de euro pe an din cauza condițiilor din închisori, susține Raluca Prună, ministrul Justiției. Dar ce ne facem cu o parte din închisorile din Franța? Francezii de ce nu ar fi sancționați pentru condițiile inumane în care își ispășesc pedepsele deținuții? Cel puțin asta susțin mai mulți băimăreni care de 16 lun sunt închiși la Paris. Ei spun cp trec prin clipe de coșmar după ce au fost arestați. Aceștia au crezut că pot scăpa și se pot îmbăgăți ușor furând din buzunarele turiștilor care vizitau turnul Eiffel! Au ajuns într-o închisoare în care, conform spuselor lor, păduchii și șobolanii sunt la ei acasă.
Banda de hoți de buzunare care acționau în zona Turnului Eiffel formată din români, printre care și băimăreni, era în atenția autorităților din Paris de luni bune. Anul trecut, 10 dintre aceștia au căzut în mâinile polițiștilor. Aceștia au fost arestați imediat. Aceștia au fost trimiși în diferite pușcării din zona Parisului.


dTrei dintre aceștia, băimăreni toți, au ajuns în Pușcăria Fresnes
. Autoritățile franceze au susținut că membrii grupării, structurată pe mai multe paliere, îşi desfăşurau activitatea infracţională zilnic, într-un mod foarte bine organizat, o singură persoană reuşind să obţină sume de până la 21.500 de euro în doar 15 zile. După comiterea furturilor bunurile şi valorile sustrase erau colectate de liderii grupării şi trimise în România.

Conform protv.ro, romanii duceau la Paris un trai imbelsugat. Numai anul trecut au achitat la hotel doar pentru cazarea lor 100.000 de euro. Hotii se imbracau bine si ca sa nu dea de banuit isi cumparau bilete pentru a urca in turnul Eiffel alaturi de sutele de turisti straini. Culoarele aglomerate s-au dovedit perfecte pentru a-si pune in practica planul bine pus la punct. Unul dintre ei distragea atentia victimei, blocandu-i trecerea sau cerandu-i informatii. Altul ii deschidea rucsacul, iar un al treilea ii lua portofelul si se facea nevazut. Principalele lor victime erau turistii asiatici, veniti in numar mare la Paris, si avand mereu la ei sume mari de bani. Si americani au cazut, insa, in plasa romanilor. „Am simtit cum cineva imi ia portofelul din buzunarul de la spate si cum imi atinge aparatul foto. M-am intors si am vazut trei barbati care stateau in spatele meu.” a spus un turist american, victima si el.

 

fressnes1Se plâng de condițiile din pușcărie

Ne-au băgat într-o pușcărie în care este mai rău ca în Africa. Există în Franța anului 2016 o pușcărie mai oribilă ca în oricare din România sau din alta țară din Africa. Gardienii sunt toți negri, șobolanii și păduchii sunt la ei acasă. Niciun deținut nu este francez aici. Doar români, arabi și alte naționalități. De mâncare, nici nu mai vorbesc. Suntem 10 persoane arestate, dar numai trei suntem aici, restul sunt în alte închisori” ne-a relatat în exclusivitate Ciprian, unul dintre băimărenii încarcerați în Pușcăria Fresnes.

 

Istoria pușcăriei

Conform wikiwand.com, Centre pénitentiaire de Fresnes este a doua ca mărime din Franța și este localizată în Sudul Parisului. Are aproximativ 1.200 de cellule pentru barbate, celule pentru femei dar și un Spital Penitenciar.  Închisoarea a fost construită între anii 1895-1898 de arhitectul Henri Poussin. În timpul celui de-al doilea război mondial, naziștii îi țineau închiși pe agenții britanici dar și pe membrii rezistenței francize unde erau torturați sau omorâți.

Vom reveni și cu imagini video în exclusivitate din închisoarea parisiană.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Impact între un taximetru şi o motocicletă pe bd. Traian

Redactie

FOTO EXCLUSIV – IMAGINI TERIBILE: Trafic blocat pe DN1C după ce un autoturism s-a ciocnit cu un TIR

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Un tânăr din Poienile de Sub Munte trimis în după gratii după ce a fost prins cu droguri de mare risc în mașină

Vasile Dale

1 mesaj

cineva octombrie 16, 2016 at 7:00 pm

Mai au si tupeu sa se plinga.
O merita cu prisosinta !

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.