Începând de astăzi, 164 de polițiști detașați din teritoriu vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, în zona stațiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiștii să-și petreacă vacanța în liniște și siguranță. EXCLUSIV: www.vasiledale.ro a intrat în posesia unor fotografii realizate în unitatea de cazare aparţinând Ministerului de Interne, unde poliţiştii sunt cazaţi în condiţii demne de ev mediu.

“În baza Planului de acțiune ,,Litoral 2016”, șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a dispus suplimentarea efectivelor curente care acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoral. Astfel, în perioada 1 iulie – 3 septembrie a.c., zilnic, 447 de polițiști acționează, în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor” se precizează în comunicatul Poliţiei Române.

Bătaie de joc la adresa poliţiştilor

Cei 164 de poliţişti au ajuns pe Litoralul Mării Negre şi au fost cazaţi la o unitate (“Petrolul”) aparţinând Ministerului de Interne din Eforie Nord. Condiţiile din camere era una mizeră, o bătaie de joc la adresa poliţiştilor. Igrasie, mizerie, geamuri putrede care nu se închideau, uşi scorojite, băi mizere pline de igrasie, prize ieşite din pereţi. Nici să nu ne gândim la aer condiţionat! Cum poliţiştii urmau să îşi petreacă următoarele 30 de zile în condiţii de ev mediu, aceştia s-au revoltat. Au cerut explicaţii şi chiar au ameninţat că se vor întoarce acasa dacă nu se remediază problemele.

În urma acestor nemulţumiri se pare că s-a decis mutarea poliţiştilor într-o altă unitate de cazare aparţinând Ministerului de Interne, dar în Eforie Sud. Acolo se pare că locurile de cazare sunt mult mai bine îngrijite. “Nu e hotel de 5 stele, dar este mult, mult mai bine” au declarat pentru vasiledale.ro, surse din rândul poliţiei.

De ce au fost detaşaţi poliţiştii pe Litoral?

“În această perioadă, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la mijloacele de luptă antivictimală, fiind vizate prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, la toate hotelurile şi locurile de cazare omologate, în locuri vizibile, au fost afişate materiale preventive, iar turiştilor le-au fost distribuite pliante şi brăţări informative.

O atenţie deosebită este acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor. Reamintim că, anul trecut, s-a înregistrat o scădere cu peste 28% a faptelor de natură penală, sesizate în staţiunile de la Marea Neagră” se precizează în comunitatul Poliţiei Române.

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.