Important

NEMULȚUMIRI: Dublu standard în aplicarea sancțiunilor disciplinare la frontieră. Dacă ești șef primești doar atenționare (DOCUMENT)

Sindicatul Polițiștilor din România Diamantul reacționează dur la sancțiunile aplicate în cazul unui ofițer, șef de sector la SPF Siret, aflat în subordinea ITPF Sighetu Marmației. 

Iată mesajul scris de sindicaliști: „Si la IGPF se practica dublul standard in ceea ce priveste sanctionarea abaterilor disciplinare. Un ofiter cu functie de conducere ( cms Diaconescu Silviu, sef Sector Politie de Frontiera Siret) care savarseste o abatere disciplinara primeste doar „atentionare”. Cercetarea disciplinara a fost desfasurata in viteza supersonica de catre cms sef Cihoschi Catalin Mihai care, fiind grabit sa mearga la mare, a audiat doar doi din cei sase subordonati care vroiau sa depuna marturie cu privire la comportamentul abuziv al ofiterului Diaconescu.Chestorul Buda este cel care primea osanale de la seful serviciului control, in faimoasa poza publicata in ziare”.

Iată ce sancțiuni au aplicat cei din conducerea ITPF Sighetu Marmației



„La nivelul ITPF Sighetu Marmației au fost efectuate verificări, în urma cărora conducerea inspectoratului teritorial a dispus ATENȚIONAREA ofițerului care îndeplinește atribuțiile funcției de șef sector la SPF Siret, în temeiul art. 58 indice 1 din legea nr. 360/2002, privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 36 și art. 37 din HG nr. 725/2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap.IV din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, referitoare la acordarea recompenselor și răspunderea disciplinară a polițistilor, pentru faptul că:

-la data de 29 iunie 2017 s-a prezentat la SPF Siret într-o ținută care nu corespundea standardelor impuse de funcția deținută

-în relația cu anumiți lucrători din cadrul sectorului nu a manifestat suficientă solicitudine în ceea ce privește soluționarea problemelor de ordin profesional sau personal, aceasta determinând nemulțumirea acestora.

Referitor la cele sesizate de dvs, în ceea ce privește conduita etică a acestui ofițer, precum și cele semnalate de reprezentantul delegat al Sindicatului Polițiștilor din România Diamantul, comisar de poliție Costiuc Cătălin Paul, din discuțiile purtate cu acesta precum și din cuprinsul raportului personal redactat la solicitarea ofițerilo de poliție desemnați cu efectuarea verificărilor, a rezultat că acestea nu se confirmă”.

Te-ar putea interesa si

Gheorghe Șimon, deputat PSD: ”Criza facturilor la energie trebuie rezolvată rapid!”

Redactie

ALEGERI LOCALE: Numărul consilierilor pentru CJ Maramureş, consiliile municipale, orăşeneşti şi comunale

Redactie

Ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Victor Micula, a făcut o vizită oficială în județul Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult