Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Baia Mare, a murit înecat, duminică seară, la Costineşti, el fiind scos din apă în stop-cardiorespirator, cadrele medicale încercând să-l resusciteze timp de câteva zeci de minute. De la începutul sezonului estival, 12 persoane au murit înecate pe litoral.

Nicu Serafim, şeful salvamarilor din Costineşti: „Am intrat în apă, cu nişte colegi, după o căutare de 10 minute, l-am găsit.” A fost prea târziu pentru turistul din Baia Mare, scos fără viaţă din valuri.

Şeful salvamarilor din Costineşti susţine că turistul a intrat în apă după ce au plecat salvamarii, care arboraseră steagul roşu, din cauza curenţilor puternici: „Vă daţi seama, de asta au şi intrat. Dacă toată ziua nu i-am lăsat. Au aşteptat ca noi să plecăm de pe plajă.”

Bărbatul de 43 de ani intrase în apă, deşi pe plajă era arborat steagul roşu. Şi-a lăsat pe mal soţia şi s-a aruncat singur în valuri. Iar marea l-a tras imediat în larg. Constineştiul este de multă vreme pe harta zonelor periculoase de pe litoral.

„Aici vine valul, vine într-o zonă cu apă mică şi se retrage exact pe lângă digul ăsta, e periculos până la Dumnezeu. E ca un ceaun, de acolo nu mai iese.”, spune unul dintre salvamari.

Dacă ai fost prins în capcană, spun salvamarii,  cel mai bine este să înoţi spre larg, până scapi de curent, apoi te întorci la mal.

Ieri, alte şase persoane au fost în pericol de înec la Costineşti.

De la începutul sezonului, 12 oameni s-au înecat pe litoral. Au ignorat pericolul şi sfaturile. Salvamarii fluieră, păzesc malul şi valurile. Sau împart pliante. De la 1 august, turiştii vor putea accesa pe telefoane o aplicaţie care îi informează despre pericolul care vine dinspre mare.

. (Sursa: observatorA1.ro). Foto: Replicaonline.ro.

2 COMENTARII

  1. El nu s-a aruncat singur in mare/larg, nu a incercat sa se sinucida , avea si fetita, copilul lui, linga el in mare, in apa, era un bun innotator dar curentii de apa erau prea puternici. Cand prezentati stirile trebuie sa spuneti doar adevarul va rog. El intotdeauna a respectat semnele salvamarilor, niciodata nu s-a aventurat in larg, a respectat geamandurile, nu era un rebel, era un tata bun, responsabil . In mare mai erau si alti oameni, nu era doar el, din nefericire marea l-a ales si l-a luat in larg, fetita , cu ajutorul unui turist a reusit sa iasa din valurile marii. Familia indurerata. Cum puteti mintii asa doar ca sa dati vina pe cel decedat?! 1. Steagul rosu a fost pus doar luni dimineata cand s-a facut reportajul! Mai fratior! Ce aveti de castigat cu minciunile spuse? Nu va este rusine? Domnul care a vorbit in reportaj a ajuns doar dupa ce tatal fetitei a fost scos afara de oamenii responsabili de la barcile de inchiriat! Nu e el eroul ! Cum pretinde el ca este! L-au adus la mal si au inceput sa il resurciteze ! Va rog nu credeti minciunile astea! Numai in Romania se poate asa ceva! Suntem inconjurati numai de oameni rai. Frumos din partea salvamarilor. Sper ca va simtiti mai bine cu minciunile spuse. Sa va fie rusine!! Dar stiti cum se zice, roata se intoarce, nu uitati asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.