Eveniment

COLABORARE: POLIȚIȘTI MARAMUREȘENI ÎN UNGARIA, IAR CEI MAGHIARI ÎN MARAMUREȘ

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a continuat şi în această vară colaborarea de aproape două decenii cu Căpitănia de Poliţie a Judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok, Republica Ungară. Activităţile desfăşurate au vizat participarea poliţiştilor la misiuni de sprijin operativ pe teritoriul ţărilor de apartenenţă ale celor două instituţii, conform calendarului şi competenţelor specifice.

Doi poliţişti maramureşeni şi-au încheiat misiunea desfăşurată în perioada 14 – 20 august, în Ungaria, pe raza de competenţă a Căpităniei de Poliţie a judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok, unde au acţionat alături de colegii lor maghiari.  Scopul acțiunilor comune l-a reprezentat asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival în zona de frontieră prin sprijinirea poliţiei maghiare în eficientizarea siguranţei rutiere pe D.N.4, acesta fiind una din principalele artere de circulaţie din Ungaria, tranzitată şi de cetăţeni români.

În aceeaşi perioadă, doi poliţişti maghiari au fost cooptaţi în patrule comune constituite cu poliţişti români pe raza de competenţă a  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi au acţionat, cu predilecţie, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, pe D.N. 19 C Sarasău şi D.N.18 Ocna Şugatag.

Potrivit mandatelor încredinţate de Poliţiile Naţionale ale celor două ţări, poliţiştii din patrulele comune au participat la activităţile operative organizate la nivelul structurilor partenere iar în scopul prevenirii încălcărilor de lege s-au implicat activ în relaţionarea dintre turiştii străini şi autorităţi, atât în ce priveşte lămurirea juridică a chestiunilor de conduită cât şi pentru explicarea prevederilor legale aplicabile pe raza celor două state în materie de ordine publică şi circulaţie rutieră, cu accent pe prevederile legale care reglementează regimul juridic al contravenţiilor.

Schimbul de experienţă s-a dovedit a fi un succes din punct de vedere profesional iar activităţile comune au fost remarcate atât de membrii comunităţilor locale în raza cărora s-a acţionat cât şi de participanţii la trafic, fie cetăţeni români, fie cetăţeni maghiari, toţi apreciind iniţiativa colaborării de acest tip ca fiind benefică tuturor.

Te-ar putea interesa si

PRIMIM DE LA CITITORI: Vezi cum au fost posibile inundațiile din zona fostei Centrale Miniere din Baia Borșa. Prin FURT (galerie foto – actualizare)

Vasile Dale

ACTUALIZARE / PERCHEZIȚII DOMICILIARE ÎN BAIA SPRIE: SUTE DE PERSOANE IMPLICATE, 30 DE TONE DE PEȘTE, IMPROPRIU CONSUMULUI, CONFISCAT (Foto/video)

Vasile Dale

FOTO: Festivalul Interjudețean de Folclor „Hora la Prislop” – un eveniment care reconectează oamenii la valorile culturale, la portul popular și la folclorul tradițional

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult