EvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

TERIFIANT – MAMA MICUȚULUI UCIS DE CÂINE LA SIGHET ESTE AȘTEPTATĂ ACASĂ (FOTO/VIDEO)

Străbunica a povestit că micuţul Luca a ieşit în curte. Nimeni nu s-a aşteptat la vreo tragedie, mai ales că s-a mai jucat în trecut cu câinele şi nu s-a întâmplat nimic rău. La un moment dat, animalul ar fi sărit la gâtul copilului.

Proprietarul animalului, în vârstă de aproximativ 18 ani, a dispărut de la momentul tragediei, fiind căutat în prezent de toată lumea. Apropiaţii se tem să nu recurgă la vreun gest extrem. Părinţii săi au fost chemaţi de poliţişti la audieri.

Câinele care l-a ucis pe micuţul Luca a fost ridicat de un echipaj al Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei şi urmează a fi eutanasiat.

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea de către proprietar a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi introducerea în ţară a raselor de câini de luptă şi atac”, a declarat, pentru InfoMM.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Rămâne de văzut cine va fi tras la răspundere, întrucât tânărul va împlini 18 ani de abia în luna octombrie a acestui an. Până în prezent, s-a constatat că patrupedul nu a fost declarat nici la asociaţia chinologică, nici la poliţie. În mod normal, asociaţia chinologică eliberează o adeverinţă în momentul în care animalul este declarat. Cert este că patrupedul a ajuns în custodia serviciului de ecarisaj al Primăriei Sighetu Marmaţiei, unde este ţinut sub observaţie.

Şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Maramureş au deschis o anchetă. “Colegii noştri de la Sighetu Marmaţiei s-au autosesizat şi se vor deplasa la domiciliul copilului, pentru a afla ce s-a întâmplat acolo şi care au fost împrejurările în care s-a produs tragedia. În urma cercetărilor, se va stabili dacă micuţul a fost neglijat sau dacă părinţii au anunţat primăria în momentul în care au lăsat copilul în grija bunicilor sau străbunicilor”, a declarat, pentru InfoMM.ro, Alina Coste Mădăras, directorul DGASPC Maramureş.

Până marţi, la orele amiezii, unchiul micuţului Luca nu a fost găsit. Vărul său a postat un mesaj pe reţelele de socializare, prin care solicită ajutorul prietenilor virtuali pentru găsirea acestuia.

Tot el a postat un mesaj emoţionant legat de dispariţia prematură a micuţului Luca.

„Ai plecat dragul meu nepoţel, ai plecat scumpul meu. Mă doare atât de tare că am pierdut tot ce aveam mai drag. Erai aşa fericit tot timpul, doar când erai bolnăvior erai trist. Vai, că ne-ai distrus pe toţi cu plecarea ta neaşteptată. Ai plecat cu toată puterea mea. Mă simt slab acum. Nu mai o să aud de acum ceea ce îmi spuneai când plecam în oraş (Unchiule, mergi la gagici? Ia-mă şi pe mine!!! Şi mă întrebai după, tzaa pacee). Sau când erai nevos, când te certam şi făceai „hmm, m-am săturat de tine. Dummezeule! Îmi pare nespus de rău că nu am reuşit să ajung acasă, înainte să păţeşti ceva. Ştii că nu lăsam să se întâmple asta, chiar dacă era şi cu preţul vieţii mele. Te iubesc şi te voi iubi mereu!!!!! PROMIT SOLEMN !!!!”, a scris pe facebook vărul micuţului.

De asemenea, mama copilului ucis de câine este aşteptată în ţară. Din nefericire, pentru a-şi conduce fiul pe ultimul drum. (Sursa: Cătălin Țineghe, Liviu Șiman – InfoMM.ro)

ÎNFIORĂTOR: COPIL DE 4 ANI UCIS DE CÂINELE UNCHIULUI. CÂINE I-A SECȚIONAT TRAHEEA ȘI LARINGELE (ACTUALIZARE)

Te-ar putea interesa si

PRĂDUITORI – 15 românia arestați în Franța. Doi suspecți sunt din Maramureș (FINTEUȘU MIC și BAIA MARE)

Vasile Dale

BAIA SPRIE: Prin violență au pătruns peste o octogenară și au tâlhărit-o. Doi suspecți arestați preventiv

Redactie

CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND ÎŢI BEI MINŢILE: Un băimărean băut şi-a pierdut cartuşul de ţigări şi a alertat poliţia că a fost tâlhărit

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.