EvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FLAGRANT IN PADURILE VISEULUI: SUNT SI OCOALE SILVICE CE ISI FAC DATORIA! TAF CONFISCAT, HOTII AU FUGIT IN PADURE, DAR AU FOST PRINSI (ACTUALIZARE/FOTO)

Dupa ce in ultimele zile politistii au mediatizat doua dosare in care angajati ai Ocoalelor Silvice, dar si alte persoane, au fost jefuit padurile judetului fara mila, iata ca din zona Viseu de Sus, ne parvin informatii despre un caz in care angajatii unui Ocol Silvic chiar isi fac datoria.

Astfel, in cursul zilei de ieri, 13 octombrie 2017, angajati ai Ocolului Silvic Composesoral Viseu coordonati de seful Ocolului și șef paza a paduriilor, impreuna cu politistii din Viseu de Sus, au depistat in padurile din zona Novat ce apartin ocolului amintit, mai multe persoane care taiau si furau lemn cu ajutorul unui TAF.

La vederea acestora mai multe persoane au rupt-o la fuga prin padure. Au lasat in urma TAF-ul cu care scoteau lemnul ce l-au taiat ilegal. Din informatiile noastre, cu toate ca respectivii au reusit sa fuga, ei sunt cunoscuti in evidentele politiei cu astfel infractiuni. Acestia au fost prinsi ulterior.

In urma inventarierii s-a constat ca au fost taiati ilegal aproximativ 13,7 mc de masa lemnoasa. Totodata, TAF-ul a fost confiscat.

Iata ca in desi in zona respectiva situația îi destul de grea în zona Vișeu-Borsa se pare ca angajatii Ocolului Silvic Composesoral Vișeu reușesc să stăpânească situația tăieriilor ilegale de material lemnos. Asta in conditiile in care sunt amenintati fara incetare de jefuitorii padurilor.

ACTUALIZARE

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii din Vişeu de Sus împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Composesoral Vişeu şi jandarmi au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

În locul numit „Grebenul”, din zona Valea Vaser, poliţiştii au identificat un tânăr de 23 de ani din Vişeu de Sus care a tăiat fără drept mai mulţi arbori verzi şi nemarcaţi iar pe strada Râului, pe malul Râului Vaser, a fost găsit abandonat material lemnos, de esenţă fag.

Întreaga cantitate de material lemnos, respectiv 13.7 mc, în valoare de peste 3.500 de lei, a fost ridicată şi predată în custodie Ocolului Silvic Composesoral Vişeu. De asemenea, un tractor articulat forestier, folosit la transportarea lemnului a fost indisponibilizat.

Poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru infracţiunile constatate şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Te-ar putea interesa si

Gest emoţionant al colegilor după moartea celor 4 studente. Banchetul de absolvire anulat, banii vor fi donaţi familiilor îndoliate

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE: ZECI DE ROMÂNI SUSȚIN CĂ AU FOST ȚEPUIȚI DE UN MARAMUREȘEAN. NOI L-AM FILMAT ACUM 7 ANI (VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO CAMERĂ SUPRAVEGHERE: Filmul LIVE al tragediei din Lăpușel, pas cu pas – A murit sub ochii unui prieten

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.