BREAKING NEWSRecomandate

BAIA MARE: PROTESTE IN CENTRUL ORASULUI – VEZI CE SOLICITA PROTESTATARII (FOTO/VIDEO)

Mii de oameni protestează duminică seara în mai multe oraşe din ţară. Printre aceste orase se numara si municipiul Baia Mare. La protest sunt prezente aproximativ 500 de persoane. Lozinca favorita: „PSD Ciuma Rosie!” Alte lozinci: “Vrem justiţie, nu corupţie!”, “Hoţii!”, “Jos corupţia, sus justiţia”, “DNA, să vină să vă ia”

La Cluj, precum şi în Sibiu sunt peste o mie de persoane în stradă. Câteva sute de persoane s-au adunat şi în Braşov, peste o sută de persoane protestează şi la Arad.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară: Suceava, Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Târgu Mureş, Iaş, Constanţa, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov, Rădăuţi, Focşani, Târgu Ocna, scrie News.ro.



De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor. (Sursa: Antena3.ro)

ACTUALIZARE

În tonul mişcărilor din iarnă, participanţii au pichetat Palatul Administrativ, sediul PSD şi au început un marş pe principalele bulevarde. Până în prezent, nu s-au înregistrat incidente. (InfoMM.ro)

https://www.facebook.com/dale.vasile/videos/pcb.1420135421388355/1420134998055064/?type=3&theater

Te-ar putea interesa si

TRIBUNALUL A DECIS: Sigheteanul care şi-a înjunghiat soţia, arestat preventiv

Redactie

RUSINICA: IMPART AMENZI IN STANGA SI DREAPTA, DAR POLITISTII LOCALI PARCHEAZA UNDE AU CHEF (FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: A scăpat teafăr după ce s-a rostogolit 40 m cu maşina la Rogoz

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult