Maramuresul IstoricRecomandateSport

OMAN DESERT MARATHON 2017: UN MARAMURESEAN, POLITIST DE FRONTIERA, INTR-O COMPETITIE DURA IN DESERT (FOTO/VIDEO)

În prima săptămână a lunii noiembrie a fiecărui an, aproximativ 100 de alergători din 15 țări diferite se adună pentru a participa la o aventură unică în pustiul uluitor al Desertului Oman. Este o cursă care acoperă 165 km, ce necesita ca fiecare alergător să aiba o pregatire extraordinara.

Alergatorii vor avea parte de o adevarata „experiența in deșert”. 165 de kilometri impartiti in sase etape intr-o zona dura, cu nisipuri rosii, aurii si albe, totul intr-un scenariu pentru ca alergatorii vor fi solicitati fizic la extrem.

Cele șase etape ale cursei vor duce alergătorii prin de forme și dimensiuni uluitoare de dune de nisip, palmieri, căsuțe și sate. Ei vor trece triburi semi-nomade care continuă să urmeze drumul mătasei prin deșertul Oman.



Vor avea parte de o faună sălbatică și dar si apusuri de soare uimitoare. Cursa se va termina pe țărmurile Mării Arabiei. Sa mai spune ca organizatorii au programat si o etapa in care alergatorii vor fi nevoiti sa concureze noaptea, in desertul luminat doar de mișcarea a milioane de stele.

Printre cei o suta de alergatore se afla si maramureseanul Radu Roman, angajat al Politiei de Frontiera Maramures – Sighetu Marmatiei. Dupa trei zile de concurs, maramureseanul nostru se afla pe un binemeritat loc 24.

credit foto si video: Oman Desert Marathon 2017.

Te-ar putea interesa si

ȘTIRE CITITORI – FOTO EXCLUSIV / ACTUALIZARE: În Borșa, o artistă de muzică populară și soțul ei atacați cu pietre, agresați fizic și verbal

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO / DOCUMENTE: Șoferul de ridesharing din Baia Mare depistat la volan cu 7 substanțe interzise a ieșit NEGATIV la analizele de laborator. Ministrul Bode cum explica?

Vasile Dale

EXCLUSIV: Un singur polițist de la Poliția Rutieră Maramureș a rămas în arest preventiv. Restul au fost puși în libertate sub control judiciar

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult