Eveniment

INCREDIBIL: 18 MARAMURESENI AU FOST PRINSI BETI LA VOLAN DE POLITISTI. DOI AU AJUNS CU MASINILE-N STALPI

În perioada 02 – 03 decembrie a.c. poliţiştii rutieri maramureşeni au acţionat pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice din judeţ, având ca prioritate depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorii auto opriţi de poliţişti au fost testaţi cu aparatul etilotest iar în 18 cazuri s-au constatat infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului. În alte cinci cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducere fără permis şi conducerea unui autoturism neînmatriculat.

În 16 cazuri, şoferii aflaţi sub influenţa alcoolului au fost opriţi de poliţişti înainte de a fi implicaţi în accidente rutiere însă în alte două cazuri alcoolul consumat de şoferi înainte de a porni la drum a determinat producerea de accidente rutiere. Din fericire cei doi tineri care conduceau autoturismele nu au suferit leziuni corporale.



Un tânăr de 22 de ani, din Arduzel, care se deplasa sâmbătă seara pe strada Independenţei din Ulmeni, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de la reţeaua electrică. După ce a fost testat cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că tânărul avea o concentraţie de peste 0.80mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt accident produs pe fondul consumului de alcool a fost înregistrat aseară, în jurul orei 23.00, pe DN1C Tăuţii Măgherăuş. Poliţiştii au constatat că un tânăr de 26 de ani, din Cicârlău, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a autoturismului pe care îl conducea, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu stâlpul unei reţele de telefonie şi apoi cu gardul unui imobil. Şi în acest caz testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de peste 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul de la volan a refuzat acordarea de îngrijiri medicale şi transportul la spital.

Nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Alcoolul la volan este un pericol atât pentru viaţa celui care conduce cât şi pentru a  celorlalţi participanţi la trafic iar poliţiştii iau măsuri ori de câte ori constată o astfel de faptă. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

CITESTE SI:

CINE ESTE BETIVUL CE A SARIT SA BATA POLITISTII? INDIVIDUL ARE PERMISUL SUSPENDAT SI A PROVOCAT DOUA ACCIDENTE (VIDEO SOCANT)

Te-ar putea interesa si

INTERVENŢIE SALVAMONT: Un adult și şase copii, căutaţi de salvamontişti după ce s-au rătăcit în zona Runcu. Unul este rănit la picior. Cei şapte au ajuns teferi la cabana Izvoare (ACTUALIZARE)

Redactie

URGENȚĂ MAXIMĂ PENTRU SALVAMONT MARAMUREȘ / GALERIE FOTO / VIDEO: 18 turiști printre care și un copil rămași blocați în telescaunul de la ȘUIOR

Redactie

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au ridicat mai multe pachete cu ţigări şi medicamente ce urmau a fi comercializate ilegal (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult