Recomandate

COD GALBEN INUNDATII: GUNOAIELE DE PE CRAICA AU BLOCAT PARAUL IAR APA A AJUNS PE SOSEA SI NU NUMAI (GALERIE FOTO)

Codul galben de ploi emis de autoritati pentru judetul Maramures, dar si cel hidrologic emis pentrubazinele Viseu, Iza si Lapus, incep sa isi faca efectul. Cititorii nostri ne-au trimis fotografii cu paraul Craica de la marginea municipiului Baia Mare.

Acesta, sufocat de gunoaie, a iesit din matca si a inundat soseaua de centura, dar si cateva terenuri din zona. La fata locului autoritatile intervin pentru decolmarea albiei paraului.

Pericol de inundaţii în bazinele Vişeu, Iza şi Lăpuş

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare de cod galben, valabilă în intervalul 15 decembrie, ora 00.00 – 17 decembrie, ora 12.00. Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Vizate sunt râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lӑpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), afluenţii mici ai Someşului aferenţi sectorului aval s.h. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Sӑlaj, Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad). Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Maramureş şi Satu Mare, au avertizat reprezentanţii INHGA.

Foto: Lung Patricia Andreea, Alexandru D.

CITESTE SI:

COD GALBEN: PLOI, NINSORI SI VISCOL IN MARAMURES. ATENTIE MARE SOFERI!

Te-ar putea interesa si

BAIA MARE, orașul NIMĂNUI: Bătaie între clanuri pentru cine are dreptul să OCUPE locul pentru CERȘIT

Vasile Dale

PANA SI POLITISTII INCALCA LEGEA: HAOSUL CREAT DE „DESTEPTII” DIN COMISIA DE SISTEMATIZARE RUTIERA CONTINUA IN BAIA MARE (VIDEO)

Vasile Dale

ACCIDENT: O fetiță de 6 ani rănită după ce două mașini s-au ciocnit pe strada Oborului din Baia Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.