EvenimentMaramuresul Istoric

Reportaj AP la graniţă: cum păzesc românii frontierele Uniunii Europene in zona Maramuresului (VIDEO)

Dintre ţările Uniunii Europene, România are cea mai lungă frontieră terestră cu state din afara acestei structuri. Cu ajutorul fondurilor europene şi în speranţa primirii în spaţiul Schengen, autorităţile române au instalat un întreg sistem, cu tehnologii de ultimă oră, pentru protecţia acestei graniţe. Un reportaj al agenţiei Associated Press, care foloseşte şi imagini ale poliţiei de frontieră române, prezintă eforturile de prevenire a contrabandei la frontiera cu Ucraina.

Maramureşul este unul din judeţele româneşti aflate la frontiera externă a Uniunii Europene. Localnicii s-au obişnuit să se aprovizioneze în Ucraina, unde alimentele şi mai ales ţigările sunt mai ieftine. Cei mai mulţi respectă riguros normele Uniunii, care le permit să aducă în ţară doar cantităţi limitate de produse.

ontrabanda este, însă, o tentaţie permanentă pentru cei care caută câştiguri uşoare. Poliţiştii de frontieră descoperă mereu cantităţi uriaşe de ţigări, unele chiar contrafăcute, ascunse în camioane sau alte vehicule. Multe nici nu sunt destinate pieţei româneşti ci ţărilor occidentale, unde pot fi vândute mai scump. Associated Press relevă că poliţia de frontieră a confiscat, de la începutul anului, aproape trei milioane de pachete de ţigări. Probleme şi mai grave sunt contrabanda de maşini, traficul de droguri sau cel de fiinţe umane.

Românii au instalat, la frontiera externă a Uniunii, un sistem în valoare de două milioane de euro, care foloseşte tehnologii de ultimă oră. Camere video, scanere mobile şi chiar senzori seismici care pot detecta paşii unei persoane îi ajută pe poliţiştii de frontieră să-şi facă datoria. Cel mai important este însă efortul oamenilor care veghează permanent la graniţă, pe orice vreme şi în orice condiţii de teren.

Sursa text si foto – Observator Antena1.ro. CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI VIDEO.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accident rutier pe strada Forestierilor

Redactie

TÂRGU LĂPUŞ / FOTO: Tânăr bănuit de comiterea unui furt de auto, prins de un poliţist aflat în timpul liber

Redactie

EXCLUSIV FOTO: TRAGEDIE LA IEUD – Un băiat de 11 ani a murit înecat în piscina unei pensiuni. Medicii de pe elicopterul SMURD au declarat decesul – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.