Eveniment

ACTIUNI DE AMPLOARE: SUTE DE KG DE ARTICOLE PIROTEHNICE CONFISCATE DE POLITISTI (FOTO)

Conform traditiei, pocnitorile pot alunga rautatile, dar la fel de bine pot provoca rani sau pot avea alte consecinte negative. Pentru a preveni si combate incidentele generate de folosirea ilegala a materialelor explozive, politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase au intensificat in aceasta perioada controalele, atat la societatile comerciale cat si in zona pietelor si targurilor. Ieri au fost confiscate inca 4 170 de petarde si noua baterii de artificii.

Deoarece atunci cand nu sunt folosite legal articolele pirotehnice pot deveni extrem de periculoase, politistii maramureseni au fost si sambata, 30 decembrie, la datorie, si au continuat activitatile de prevenire si combatere a comertului ilicit cu astfel de produse. Pe tot parcursul zilei, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, sprijiniti de cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, au efectuat controale la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, dar au fost prezenti si in zona targurilor, pietelor sau centrelor comerciale, pentru a depista persoanele care ofera ilegal spre vanzare petarde si artificii.

In cadrul activitatilor de control desfasurate la un magazin de pe bulevardul Traian din Baia Mare, politistii au gasit 4 170 articole pirotehnice expuse spre vanzare, fara a avea etichete si instructiuni de folosire in limba romana.

De asemenea s-a constatat ca administratoarea societatii, o baimareanca de 44 de ani, a depozitat ilegal noua baterii de artificii din categoriile F3 si F4. Intreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicata in vederea expertizarii.

Pentru neregulile constatate politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 11 000 de lei, au ridicat in numerar suma de 1 000 de lei, si au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de utilizare fara drept de articole pirotehnice, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se dispuna masuri legale.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Primele inundaţii la Cavnic. Intervin pompierii şi localnicii

Redactie

Fostul primar al comunei Coaș, Sabin Raț a decedat

Vasile Dale

AŢI VĂZUT-O? Minoră dispărută în în 2007 la Sighetu Marmaţiei, căutată prin intermediul unui portret realizat prin îmbătrânirea facială

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.