EvenimentMaramuresul Istoric

ȘEDINȚĂ DE CONSILIU LOCAL CU SCANDAL: A fost cerută demisia viceprimarului de Sighet, Beres Ildiko, după scandalul privind concursul pentru ocuparea postului de șef birou Administrativ în Primărie

În data de 15 ianuarie a avut loc o ședință extraordinară de Consiliu local Sighet, având un singur punct pe ordinea de zi: aprobarea alocărilor bugetare provenite din excedentul bugetar al anului 2017.

După aprobarea proiectului de HCL, a luat cuvântul consilierul local Iuga Nicolae (UNPR) care a cerut demisia viceprimarului municipiului Sighet, Beres Ildiko-Ibolya (UDMR), ca urmare a implicării acesteia în scandalul privind organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de șef birou Relații cu publicul și șef birou Administrativ în Primăria Sighet.

Presa locală a relatat faptul că aceste concursuri ar fi fost organizate cu dedicație, astfel încât nora viceprimarului Beres Ildiko să ocupe funcția de șef birou Administrativ în Primăria Sighet.

Ca urmare a celor apărut în presă, în ședința de CL Sighet s-a iscat un scandal, astfel încât s-a cerut demisia viceprimarului municipiului. Consilierul local Iuga Nicolae a cerut două lucruri:

1) anularea organizării concursului în cauză și regândirea criteriilor de admisibilitate în sensul ca doritorii pentru a obține posturile în cauză să aibă o vechime de minim 10 ani în muncă în specialitatea studiilor, precum și studii de specialitate;
2) demisia viceprimarului municipiului Beres Ildiko-Ibolya.

În replică, viceprimarul a declarat că dânsa nu vede nicio problemă în faptul că, posibil, nora domniei sale va ocupa această funcție, remunerată cu 8.000 lei / lună, deoarece oricine are dreptul de a participa la concurs și a arătat că nu își va prezenta demisia de onoare.

Rămâne de văzut dacă Horia Scubli, primarul municipiului Sighet, va dispune anularea organizării concursului și reprogramarea acestuia pentru o altă dat, dar și dacă DNA-ul va avea un cuvânt de zis în acest sens.

Sursa informatiilor sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

FOTO: Impact violent între două autoturism la intrare în satul Săsar (actualizare)

Vasile Dale

DEPISTAT ÎN TRAFIC: Şofer drogat, oprit pentru verificări pe Bd. Republicii din Baia Mare

Vasile Dale

Violență în familie în Sighetu Marmației: Femeie agresată de concubinul beat

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.