Eveniment

ITPF SIGHET: Peste 13.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în PTF Siret, PF Valea Vişeului şi PF Brodina, peste 13.700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

Azi noapte, în jurul orei 5.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Oleh P., în vârstă de 19 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.



A fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului cantitatea de 370 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca Volkswagen a fost reținut de către organele vamale în vederea confiscării.
De asemenea, cetățeanul ucrainean a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei,

În data de 27.01.2018, în jurul orei 2.00, un echipaj mobil de la Sectorul P.F. Valea Vișeului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, un autoturism marca Audi.

Șoferul mașinii a ignorat semnalele efectuate de către lucrătorii noștri continuându-și deplasarea în mare viteză spre localitatea Bistra, jud. Maramureș.

Polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată.

La cercetarea zonei, în apropiere au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 3.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 lei.
Și lucrătorii de la Sectorul P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat cinci colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.880 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare totală de 115.600 lei.

În ambele cazuri țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Te-ar putea interesa si

A FOST ARESTAT PREVENTIV: Un şofer din Valea Chioarului beat criţă, implicat într-un accident pe DN 1C. Accident și în Baia Mare (foto)

Redactie

A AJUNS ÎN MARAMUREŞ: AVEM pestă porcină africană la Ieud. MII DE TURISTI DAR SI CRACIUN IN MARAMURES IN PERICOL!!!

Vasile Dale

ANIMAL TORTURAT PE PIRITĂ: Cal bătut cu brutalitate pentru că nu putea să tragă după el o țeavă (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult