Eveniment

LA VOLAN FĂRĂ PERMIS: Dosare penale întocmite de poliţiştii maramureşeni pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Joi, 1 februarie, poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat activităţi de supraveghere a traficului pe D.J.186. În jurul orei 16.00, aceştia au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism condus de un bărbat pe raza localităţii Onceşti.

Întrucât persoana de la volan a ignorat semnalele poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea autoturismului, reuşind să-l oprească după o distanţă de aproximativ 4 km. La volan a fost identificat un bărbat de 34 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta are dreptul de a conduce suspendat şi că valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autoturismului condus era expirată. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţia alcoolică de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Şi poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au depistat pe strada Culturii din municipiu un bărbat de 40 de ani, din Moisei, care conducea un autoturism chiar dacă avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce până la data de 08 februarie a.c. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.

Poliţiştii maramureşeni continuă acţiunile pentru siguranţa traficului rutier

Prevenirea accidentelor rutiere şi siguranţa circulaţiei pe drumurile publice reprezintă priorităţi de acţiune pentru poliţiştii rutieri maramureşeni. Aceştia au continuat ieri acţiunile pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere. Au fost aplicate peste 90 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, pe tot parcursul zilei, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din judeţ pentru a supraveghea traficul şi pentru a preîntâmpina producerea de accidente pe fondul traversărilor neregulamentare sau vitezei excesive.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Baia Mare au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea pietonilor care au traversat strada neregulamentar. La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii sprijiniţi de reprezentanţi ai Registrului Auto Român, au controlat peste 50 de autovehicule care se deplasau pe raza de competenţă. La Baia Sprie, Ulmeni şi Vişeu de Sus poliţiştii au acţionat atât pentru combaterea vitezei excesive cât şi pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat peste 90 abateri, ce au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de aproximativ 30 000 de lei. De asemenea, în baza neregulilor constatate, poliţiştii au dispus, ca măsuri complementare, reţinerea a două permise de conducere, retragerea a şase certificate de înmatriculare şi confiscarea a nouă m.c. material lemnos transportat ilegal.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată condiţiilor de drum, să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Te-ar putea interesa si

ÎN 24 DE ORE: 17 bărbaţi ucraineni depistați la frontieră Maramureșului cu Ucraina

Redactie

DOAR ZICEM CĂ INTERVENIM CA-N OCCIDENT: Zeci de băimăreni și-au rupt mâinile și picioarele pe derdelușurile de pe trotuare (FOTO)

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Inundații la Văleni. Nori incredibili în Baia Mare. Oamenii avertizați să fugă prin RO/ALERT

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.