EvenimentImportantNationalRecomandate

IN TIMP CE CFR-UL MOARE, DIN APRILIE: TREN DE LUX PE RUTA TIMISOARA – BAIA MARE (VIDEO)

Un tren privat, care circulă zilnic pe ruta București-Ploiești-Brașov, oferă condiții de călătorie cu mult peste cele ale operatorului de stat, CFR. Este vorba de trenul Trans Carpatic, unde o călătorie pe ruta Ploiești București costă 13 lei la clasa a doua, respectiv 24 de lei pe ruta Ploiești-Brașov.

Trenul oferă numai locuri pe scaune/vagoane de dormit, aer condiționat, acces la curent electric și internet pentru gadget-uri, precum și posibilitatea de a comanda diverse produse alimentare.

Pe distanțe lungi (Arad – Sighisoara – Brasov – Bucuresti Nord) se poate opta pentru o cabină de dormit sigle de lux, la tariful de 160 de lei, repectiv 80 de lei pentru o cabină cu două paturi.

Din luna aprilie a acestui an, ASTRA TRANS CARPATIC va mai asigura transportul de calatori pe relatiile: Bucuresti – Titu, Arad-Timisoara, Timisoara – Baia Mare, Bucuresti-Bacau, Bucuresti – Constanta, pentru toate relatiile si retur. (sursa informatiilor si fotografiilor – observatorulph.ro.)

CFR moare incet da sigur

Compania Căile Ferate Române intenționează ca, de la luna viitoare, să desființeze mai multe curse de la nivelul întregii tări. Ar fi vorba de destinaţiile nerentabile, cu puţini călători.

De la 1 martie 2018, în toată țara, vor dispărea 97 de curse, unele permanent, altele urmând doar să își modifice orarul de mers, adică să nu mai circule în zilele de sărbătoare și în timpul weekendului. Și numărul trenurilor care circulă prin județul Maramureș va fi mai mic din luna martie, urmând ca  trenul care circulă pe ruta Baia Mare – Satu Mare şi retur să fie scos din circulaţie în zilele de sâmbătă.

Din decembrie 2017  prin Maramureș nu mai circula trenul care face legătura directă cu Timișoara, trenul de sezon estival Sighet – Mangalia și  nu va mai circula în zilele lucrătoare trenul Sighet – Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

11 bătăi în familiile maramureşenilor în minivacanţă

Redactie

INSTANŢA A HOTĂRÂT: Şi al doilea bărbat din Săcălăşeni suspect de trafic de droguri a fost arestat

Vasile Dale

DISPĂRUT / ACTUALIZARE: Poliţiştii maramureşeni continuă activităţile de căutare a bărbatului reclamat dispărut de la domiciliul din Fersig. Nicolae Mărieş a fost găsit după patru zile în podul şurii

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.