Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat controalele pentru protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite şi combaterea evaziunii fiscale.

Acţiunea organizată ieri, 22 februarie, a avut ca scop prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul deținerii și comercializării băuturilor alcoolice.

Astfel, s-au efectuat controale pe raza judeţului, la 14 societăţi comerciale şi şapte persoane fizice. În urma verificărilor efectuate a fost constatată o infracţiuni la Legea 227/2015 privind deținerea sau comercializarea în afara unui antrepozit fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. De asemenea s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a unei cantităţi de băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 8000 de lei.

Totodată au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile O.U.G. 28/1999, în valoare totală de 13.000 lei, şi pentru neregulile constatate a fost suspendată activitatea unei societăți comerciale din zona Târgu Lăpuș.

Foto – Arhivă

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.