Eveniment

ŞEDINŢA FESTIVĂ A CONSILIULUI JUDEŢEAN: Academicianul Alexandru Surdu, cetățean de onoare al Maramureșului

Marți, 27 februarie, în sala Bogdan Voda a Consiliului Județean Maramureș, s-a desfășurat un eveniment destinat marelui academician Alexandru Surdu. El a primit titlul onorific de cetățean de onoare al Județului Maramureș.
La eveniment au participat academicianul Alexandru Surdu, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, directorul Bibliotecii Județene Petre Dulfu, Teodor Ardelean, reprezentați ai partidelor politice și consilieri ai Consiliului Județean Maramureș, profesori universitari ai Centrului Universitar Nord Baia Mare, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, dar și alți preoți. Ei au discutat despre viața lui Alexandru Surdu şi rolul său în cultura română.

Academicianul Alexandru Surdu este foarte mândru de distincţia primită.
El a spus: “Sunt foarte mândru și foarte bucuros că am devenit cetățean de onoare al Maramureșului. Maramureșul are cele mai frumoase biserici, am fost la câteva manifestări în Maramureș, eu am auzit prima dată de Mănăstirea Ana de Rohia de la Constantin Noica”.

Pe lângă descrierea Maramureșului, academicianul a urat la mulți ani tuturor românilor care anul acesta vor sărbători centenarul cu ocazia Marii Uniri.

Academicianul a primit o serie de cadouri din partea maramureșenilor, el fiind foarte bucuros de daruri. Evenimentul festiv i-a impresionat pe oameni prezenți în sală şi s-a terminat în aplauze.

Vasile Vlad, student Jurnalism anul II Baia Mare

Te-ar putea interesa si

URMARE EXPLOZIE: Mamă a doi copilași decedată la trei zilei după explozia centralei termice din Târgu Lăpuș

Vasile Dale

ACCIDENT LA TĂȘNAD: Maramureşean rănit, după ce s-a izbit cu maşina a de un parapet

Redactie

EXCLUSIV: AVEȚI MARE GRIJĂ – Un tânăr din Poienile de Sub Munte a fost înșelat cu 1.005 euro printr-un anunț postat pe facebook

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.