Important

CURAJ CIVIC: Lecţie susţinută de poliţişti la Şcoala „Avram Iancu” din Baia Mare

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au permanent în atenție siguranţa copiilor şi cultivarea, respectiv dezvoltarea, de la o vârstă fragedă, a spiritului civic. În acest sens, colaborarea şi menţinerea parteneriatelor cu unităţile şcolare sunt demersuri necesare și utile.

Nicio întâlnire a poliţiştilor cu elevii nu este întâmplătoare, atâta timp cât se concretizează în însuşirea unor noi cunoştinţe şi a unor modalităţi eficiente de depăşire a situaţiilor mai puţin plăcute în care pot fi implicaţi cei mici. Ieri, 07 mai, poliţiştii au susţinut o lecţie de curaj civic la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Baia Mare, în cadrul proiectului cu acelaşi nume, ce are ca scop combaterea violenţei în şcoli.

Pe parcursul a două ore, elevii au fost implicaţi în exerciţii practice ce au vizat felul în care trebuie să reacţioneze atunci când asistă sau sunt implicaţi în producerea unor fapte antisociale, importanţa comunicării, a dezvoltării

încrederii reciproce, a lucrului în echipă, etc. Prin intermediul jocului de rol, copiii au învăţat că violenţa, fizică sau verbală, nu face decât să amplifice starea conflictuală şi că tensiunile se pot rezolva paşnic, apelând la limbajul verbal şi nonverbal adecvat.
De asemenea, copiii le-au împărtăşit poliţiştilor experienţe personale şi le-au cerut acestora sfaturi despre felul în care trebuie să procedeze în momentul în care se simt ameninţaţi sau când se află în situaţii conflictuale.
La finalul activităţilor, elevii au înţeles că „a acţiona” nu înseamnă „a riposta” prin folosirea violenţei fizice, ci prin puterea de a spune clar şi răspicat „STOP!” la momentul potrivit.

Te-ar putea interesa si

Consiliul Județean Maramureș susține inițiativa Consiliului Național al Elevilor

Redactie

ANUNŢ DE PARTICIPARE: în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă pentru domeniile: cultură, tineret, sport

Redactie

Program pentru mamele cu bebeluși din Pirita, care se află într-o situație de maximă vulnerabilitate

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.