BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

A LUAT-O LA VALE: DN1C, între Dej şi Baia Mare, s-a surpat în mai multe locuri 

Drumul National 1C care leaga Dejul de Baia Mare a luat-o la vale, din nou. De data aceasta insa problema este mult mai grava, astfel ca o portiune lunga de cativa metri de sosea s-a surpat, formandu-se un „crater” adanc de peste 2 metri. In momentul de fata, circulatia se desfasoara pe un singur sens in zona Pasului Mesteacan.

Lucrarile de reabilitare a Drumului National 1C intre Dej si Baia Mare au inceput in 2009 si au fost executate de firma spaniola FCC. In anul 2014, constructorul trebuia sa predea Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi o sosea reabilitata total, contra sumei de 241 milioane de lei la care s-a adaugat si TVA.

In 2013 insa, inainte cu doar cateva luni de termenul final, cand cu totii credeau ca in sfarsit traficul spre Nordul tarii se va putea efectua in conditii civilizate, au aparut problemele.



In zona Pasului Mesteacan au aparut fisuri adanci in stratul de asfalt. Constructorul a incercat sa remedieze problema la inceput printr-un nou strat de asfalt, fara insa a lucra la cauza acestor surpari.

Terenul a continuat sa fie instabil si astfel, in incercarea de a rezolva problema cat mai repede, dar fara costuri prea mari, firma spaniola a tinut inchis un sens de circulatie timp de peste un an.

Intre timp, termenul de executie a lucrarilor a expirat, iar drumul a fost adus la „perfectiune” doar din punct de vedere al aspectului, nu si a calitatii. Fisurile din asfalt au devenit in timp crapaturi, iar mai apoi au aparut si denivelarile. Un sens de circulatie a fost inchis din nou si au avut loc lucrari ample, dar care nu au mai fost finalizate.

Astfel, incet incet utilajele firmei de constructii au fost mutate din zona si au ramas doar indicatoarele rutiere care ii obligau pe soferi sa ocoleasca portiunea respectiva de drum.

Zilele trecute insa, inevitabilul s-a produs. Drumul a cedat in mai multe locuri, si o portiune de cativa metri patrati s-a surpat si a cazut cu tot cu asfalt si terasament in rapa din apropierea soselei.

Reprezentantii CNAIR Cluj nu au putut fi contactati pana la aceasta ora pentru a ne oferi un punct de vedere.

sursa info: Dejeanul.ro

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Un vâlcean a gonit cu autoturismul prin Baia Mare fără să dețină permis de conducere

Redactie

CÂND INSIȘTI, PIERZI ȘI A DOUA OARĂ: După aproape trei ani de procese, polițistul Bora Gavrilă pierde și în apel procesul cu Sighet 247. În loc de 200 mii euro despăgubiri, cât a cerut, acum el este bun de plată!

Redactie

DISCUȚII: Administrația publică locală dorește amplasarea unui RMN de înaltă performanță la Spitalul Orășenesc VIșeu de Sus

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult