BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

SENZATIONAL: TEZAUR DIN ARGINT DESCOPERIT LA REMETEA CHIOARULUI (PREMIERA/GALERIE FOTO – VIDEO)

Descoperire senzationala la Remetea Chioarului. Trei impatimiti ai istoriei din zona Tarii Chioarului au organizat o iesire in zona impadurita a comunei Remetea Chioarului. Si-au luat cu ei si detectoarele de metale.

In scurt timp au facut o descoperire fara precedent in zona localitatii amintita. Vasile Ovidiu Papuc, Vlad Sarmasi (Valea Chioarului) si Lucian Onea (Fersig) au descoperit un tezaur unic in zona Maramuresului, o comoara din epoca Imperiului Roman.

„Stim ca zona raului Somes a fost granita Imperiului Roman cu Dacia necucerita. Zona Tarii Chioarului a fost una tampon intre cele doua teritorii. Descoperirea noastra atesta faptul ca romanii faceau probabil comert cu dacii liberi. Am descoperit 20 de monede din argint, dinari roman, dar si un cap de sulita din fier. Este prima descoperire din zona aceasta. Am auzit ca s-au mai gasit ceva tezaure romane din zona localitatii Oarta de Sus (imediat dupa anii 1980) dar si in zona localitatii Tulghies (comuna Miresu Mare)” ne-a declarat Vasile Ovidiu Papuc.

Cei trei s-au prezentat ieri la Primarie Remetea Chioarului unde au predat comoara gasita autoritatilor locale. Conform legislatiei romanesti, cei de la Primarie urmeaza sa o predea Directiei de Patrimoniu iar apoi tezaurul va ajunge pe mana specialistilor din cadrul Muzeului de Istorie Maramures.

Te-ar putea interesa si

Accident la Sîrbi cu o victimă și în Vad cu trei răniți. Șoferi beți la volan în tot județul (VIDEO) – ACTUALIZARE

Vasile Dale

PERICOLUL DIN STRADĂ: Roi de albine agresive, în sensul giratoriu de la Piața Izvoare (FOTO)

Vasile Dale

MARAMUREŞ: Oferte pentru minivacanța de 1 Decembrie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.