Recomandate

SCANDAL LA POLIŢIA DE FRONTIERĂ SIGHET: Percheziţii la poliţiştii care ar sprijini contranbandiştii. 30 de maşini confiscate

foto monitorul de suceava

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au acţionat, ieri, într-un dosar de contrabandă cu ţigări, efectuând nu mai puţin de 38 de percheziţii.

Percheziţii au fost şi la sediul Sectorului de Poliţie de Frontieră Brodina. Structurile de combatere a crimei organizate au date referitoare la o grupare care trecea ţigări de contrabandă peste fâşia verde şi există suspiciuni serioase că sunt poliţişti de frontieră de la Brodina care sprijineau gruparea.

Din informaţiile noastre, trecerile cu ţigări de contrabandă se făceau doar pe turele de serviciu ale unora dintre oamenii legii.



15 persoane au fost ridicate în cadrul percheziţiilor de ieri dimineaţă şi duse la sediul DIICOT Suceava pentru audieri.

În mare majoritate, suspecţii sunt din Brodina, Nisipitu – Ulma şi din Straja.

Aseară, procurorii nu încheiaseră încă audierile. Pe numele a multora dintre suspecţi urmau să fie emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pentru a fi introduşi în arestul poliţiei.

La percheziţii s-au ridicat diferite cantităţi de ţigări, sume de bani şi foarte multe maşini despre care există date că erau folosite la cărat ţigări. Numărul maşinilor care au fost ridicate în vederea confiscării ar fi de 25-30.

Procurorii au date preliminare despre un prejudiciu de aproximativ un milion de lei.

Miză mare: acţiuni de răzbunare faţă de poliţişti de frontieră de la Brodina

În interiorului Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina se vorbea pe ocolişuri, de mai multă vreme, de mai multe tabere. Se pare că există o tabără a poliţiştilor corecţi, care încearcă să îşi facă meseria, şi o alta a unor poliţişti mai puţini vigilenţi, ca să folosim un termen blând.

Doi tineri poliţişti de frontieră de la Brodina au căzut victime, în ultimele luni, unor acţiuni de intimidare în stil mafiot. Mai întâi, în octombrie 2017, maşina personală a unei poliţiste de frontieră a fost distrusă cu un topor.

Femeia era în vizită la o rudă, iar când a ieşit afară a găsit sparte toate gemurile laterale şi luneta autoturismului. De asemenea, cauciucurile erau înţepate, iar elemente de caroserie degradate, prin lovire cu un corp contondent – un topor. Anterior, când se afla în timpul liber, femeia a fost acostată de un bărbat din Brodina care i-a sugerat că ar avea legătură cu o confiscare de ţigări de contrabandă, iar „lucrurile nu vor rămâne aşa”.

Mai recent, în luna aprilie a acestui an, o mână criminală a incendiat garajul din lemn al unui poliţist de frontieră de la Brodina.

Şi în acest caz, poliţistul are suspiciuni îndreptăţite că este vorba de o acţiune a contrabandiştilor de ţigări, care par dispuşi de la zi la zi la tot mai multe acţiuni violente faţă de cei care le pun în pericol afacerea, chiar şi dacă sunt poliţişti.

Sursa Monitorul de Suceava

Te-ar putea interesa si

FOTO: Îşi spală imaginea sau ”scenarită” de film prost la ADI Deşeuri – “mită” pentru gunoieri

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Bărbatul din Vișeu de Jos care a intrat cu mașina în automobilul în care se aflau soția și fiica lui rămâne în arest! (actualizare)

Vasile Dale

INSTANŢA A HOTĂRÂT: Criminalul de la Vişeu de Sus, arestat preventiv pentru 30 de zile

Vasile Dale

1 mesaj

Gherla iulie 27, 2018 at 4:23 pm

La puscarie

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult