Maramuresul Istoric

FRONTIERA DE NORD: Un cetățean din India, oprit în zona Valea Vişeului. El încercat să treacă ilegal din Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au depistat, în zona de competență, un cetățean indian care a încercat să treacă ilegal frontieră din Ucraina în România, pe jos.

În data de 25 iulie, în jurul orei 20.15, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat, la aproximativ 50 m de frontiera de stat, un cetățean de origine afro-asiatică care se deplasa pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoana în cauză nu vorbea limba română și nu își justifica prezența în zonă, fapt pentru care a fost dusă la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățean indian, în vârstă de 32 de ani.

Acesta a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, pe jos, întrucât dorea să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la finalizare se vor lua măsurile legale ce se impun.

 

Peste 3.900 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

 

În 25 iulie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 18.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean. Pe timpul acțiunii a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce.

Au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

La fața locului polițiștii de frontieră au descoperit 6 de colete care conțineau cantitatea de 2.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 35.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Un alt echipaj al poliției de frontieră din cadrul aceluiași sector a descoperit, în zona de frontieră, două colete ce conțineau țigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 19.800 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Te-ar putea interesa si

BOGDAN VODĂ: Un șofer de 18 ani din Dragomirești a accidentat un tânăr de 22 ani

Vasile Dale

EXCLUSIV: Borşenii se întorc în valuri acasă. Autorităţile judeţene dorm

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Mihali Matei, preşedintele Asociaţiei Composesorale Borşa agresat de proprietarul unei terase din Borșa. Poliția face anchetă (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.