Eveniment

PERCHEZIŢII: DESCINDERI ÎNTR-UN DOSAR DE SPĂLAREA BANILOR ÎN MARAMUREŞ ŞI ALTE PATRU JUDEŢE

Astăzi, polițiștii din Mureș au efectuat 24 de percheziții, în cinci județe, la sediile unor firme și la domiciliile mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 500.000 de lei, prin infracțiuni economice. 

La data de 1 august a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, efectuează 24 de percheziții în județele Mureş, Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna.

Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de achiziţie şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege, precum şi spălarea banilor.

În fapt, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2018, atât membrii unei grupări, cât şi reprezentanţii unor firme, ar fi produs alcool pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit pe raza judeţelor Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali.

Sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, achiziţia de imobile şi autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 500.000 de lei.

Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere.

La percheziţii participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna, precum şi jandarmi din cadrul grupărilor de jandarmi mobile din Târgu Mureş, Braşov şi Cluj-Napoca. (foto arhivă)

Te-ar putea interesa si

FOTO / ACTUALIZARE: Impact violent în Dănești. Implicate o autoutilitară și două autoturisme

Redactie

ULTRAJ LA PENITENCIARUL BAIA MARE: UN AGENT A FOST INJURAT SI AMENINTAT DE UN DETINUT

Vasile Dale

MARAMUREȘ: O casă nouă pentru copiii din munți – 10 adulți și copii înghesuiți într-o cămăruță de 20 de metri pătrați

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult