Important

VACANŢA DE VARĂ: Copiii şi poliţiştii, activităţi interactive la Tabăra de la Dumbrăviţa

În perioada 30 iulie – 03 august, la Dumbrăviţa are loc o nouă ediţie a taberei de vară. Poliţiştii au aflat de la organizatori despre dorinţa participanţilor de a se întâlni cu ei şi, bucuroşi să primească o astfel de invitaţie şi mai presus de toate, în semn de preţuire a prieteniei cu copiii, oamenii legii au ajuns din nou la Dumbrăviţa.

Poliţiştii nu s-au abătut de la tematica vacanţei: jocuri, filme, demonstraţii ale câinilor de urmă. Cei 100 de copii aflaţi în tabără, în funcţie de grupa de vârstă, au avut parte de activităţi diferite pregătite de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Astfel, cei cu vârste între 5 şi 7 ani s-au întrecut în a realiza cele mai reprezentative desene pe asfalt pe teme privind circulaţia pe drumurile publice. Grupa de vârstă 8 – 10 ani şi-a testat cunoştinţele în materie de măsuri de siguranţă şi a participat la un exerciţiu demonstrativ care exemplifică cele mai potrivite reacţii într-o situaţie de pericol.

Cei mai mari au discutat despre formele de manifestare a fenomenului de bullying, despre consecinţe dar şi despre cum ar trebui evitate astfel de situaţii. Vizionarea unor filme educative a contribuit la mai buna înţelegere a aspectelor prezentate.

Bineînţeles, din povestea zilei de azi nu puteau lipsi Teba şi Vis, câinii poliţişti. Aceştia au răspuns cu promptitudine comenzilor conductorilor şi, la fel ca în timpul unor misiuni, au căutat şi găsit obiecte furate sau pierdute, au prins infractorii şi au adus zâmbete pe feţele tuturor.

Bilanţul activităţilor s-a concretizat în energie, interes, implicare. Fotografiile vorbesc de la sine. Poliţiştii vor participa la astfel de activităţi ori de câte ori prezenţa sau sfaturile lor pot fi de folos.

Te-ar putea interesa si

„Am venit din Maramureş şi îi iubesc de mor!” Festivalul Internaţional de Folclor din Capitală a adunat sute de artişti din ţară, dar şi de peste hotare

Vasile Dale

PROIECTUL ”BISERICI DE LEMN DIN ZONA CODRULUI. TURURI VIRTUALE” A AJUNS LA FINAL

Redactie

MĂSURI DE RELAXARE: De la 1 iunie se redeschid terasele şi plajele. Nu va mai fi nevoie de declarație la ieșirea din localitate

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.