ITPF Sighetu Marmației are în prezent circa 1.000 lucrători. Celelalte structuri, respectiv poliție, pompieri, jandarmi, aproximativ 500.

Toți, până acum un an, au fost deserviți de un medic care își avea locul de muncă la ITPF Sighetu Marmației.

De un an cel care are nevoie de servicii medicale este obligat să parcurgă minim 120 km (dus întors) cei din zona Sighet și minim 350 km cei din zona Vișeu Borșa, până în Baia Mare, pe cheltuiala lor.

Ion Tomoiagă, preşedinte SNPR DECUS Maramureş, a făcut şi nişte calcule. Dacă un agent din zona Vişeu are nevoie de o consultație este nevoit să se deplaseze în Baia Mare 350 km.

350 km cu un minim de consum de 7 l /100 km, 25 l de motorină/benzină, adică aproximativ 150 lei din propriul buzunar.

Ceea ce înseamnă un efort financiar în cel mai bun caz dacă are noroc să fie consultat de medicul din Baia Mare din cauza aglomerării. Dacă nu, se întoarce a două zi și tot așa.

“Există cazuri în care un lucrător nu are mașină personală. Deci la 150 de lei se mai adaugă și plata unei persoane cu autoturism care să-l ducă. Cea ce înseamnă pe lângă cei 150 de lei încă 200 lei și o zi două sau trei pierdute pentru o consultație”, a spus Ion Tomoiagă, preşedintele SNPR DECUS Maramureș.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.