Recomandate

ACTUALIZARE: Patru victime, printre care doi copii, în urma unui accident petrecut la Valea Chioarului

Un accident rutier a avut loc cu puţin timp în urmă în Valea Chioarului, la ieşire spre Mesteacăn.

În accidentul rutier a fost implicat un autoturism, rezultând patru victime (doi adulţi şi doi copii).

La faţa locului intervin două echipaje SMURD şi o ambulanţă.

ACTUALIZARE

Ieri, 04 septembrie a.c., orele 16,16, Poliţia oraş Şomcuta Mare a fost sesizată despre faptul că în localitatea Mesteacăn s-a produs un accident rutier cu mai multe victime.

O băimăreancă de 37 de ani a condus autoturismul pe DN 1C  în localitatea Mesteacăn,  din direcţia Baia Mare spre Dej. Pe fondul neatenţiei, autoturismul a părăsit partea carosabilă, a intrat în şanţ şi s-a oprit pe plafon.

În urma impactului doi minori au suferit vătămări corporale. Un minor de 8 luni, pasager pe scaunul din faţă tip scoică şi cel de-al doilea, în vârstă de 3 ani pasager pe bancheta din spate, fixat în scaunul pentru copii, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, unde au rămas internaţi.

Conducătoarea autoturismului implicat în eveniment a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a accidentului şi luarea măsurilor legale care se impun.

Pentru toţi conducătorii auto, siguranţa lor şi a pasagerilor aflaţi în maşina pe care o conduc ar trebui să fie o prioritate, din momentul în care se urcă în maşină şi până când ajung la destinaţie, următoarele măsuri preventive.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş  reaminteşte conducătorilor auto importanţa folosirii centurii de siguranţă pentru evitarea consecinţelor nefaste ale accidentelor rutiere. Mulţi cetăţeni se simt incomodaţi de centura de siguranţă şi evită să o utilizeze în momentul în care se deplasează cu autovehiculul.

Portul centurii de siguranţă nu este doar o obligaţie legală, ci şi o modalitate eficientă de a evita rănirea gravă în caz de accident. Nefolosirea centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate, de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, creşte riscul de vătămare a acestora în accidente rutiere şi agravează leziunile suferite în urma coliziunilor.

Portul centurii de siguranţă este obligatoriu atât în localităţi, cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute prin construcţie cu asemenea dispozitive.

De asemenea, conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor, dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute în regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

Te-ar putea interesa si

BĂTAIE CHELINȚĂ: 2 din 13 – Un adolescent de 16 ani și un tânăr de 27 ani au fost reținut pentru 24 de ore (URMARE)

Vasile Dale

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BAIA MARE: A intrat intenţionat cu maşina pe contrasens, s-a ciocnit de un vehicul, şoferul căruia l-a luat apoi la bătaie

Vasile Dale

EXCLUSIV: Directoarea unei școli din Sighetu Marmației este acuzată că a bătut o elevă de clasa a VII-a. S-a făcut plângere însă nu s-a luat nicio măsură (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.